26 Eylül 2012 08:48

TCDD’den Haydarpaşa için özelleştirme başvurusu

BTS Genel Başkanı Yavuz Demirkol, İstanbul Büyükşehir ve TCDD İşletme Yönetim Kurulunun eş zamanlı aldığı kararlar sonrası TCDD Genel Müdürlüğünün Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmesi için Özelleştirme İdaresi Başkanlığına başvurduğunu açıkladı.Birleşik Taşımacılık Çalışanları Se

TCDD’den Haydarpaşa için özelleştirme başvurusu
Paylaş

BTS Genel Başkanı Yavuz Demirkol, İstanbul Büyükşehir ve TCDD İşletme Yönetim Kurulunun eş zamanlı aldığı kararlar sonrası TCDD Genel Müdürlüğünün Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmesi için Özelleştirme İdaresi Başkanlığına başvurduğunu açıkladı.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), Genel Başkanı Yavuz Demirkol, Haydarpaşa’da yapılmak istenen “Haydarpaşa Port” adlı projeye ilişkin yazılı açıklama yaptı. Demirkol, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinin AKP’li üyelerinin oylarıyla ve eş zamanlı olarak TCDD İşletmesi Yönetim Kurulunun aldığı Haydarpaşa Garı’nın imara açılması ve özelleştirme kararlarına tepki göstererek, kararların Haydarpaşa garının katledilmesi anlamına geldiğini söyledi.

TCDD Genel Müdürlüğünün, 18 Eylül 2012 tarihinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığına başvurduğunu belirten Demirkol, “Amaçlanan proje ile bölgenin rantsal alana dönüştürülmesi aynı zamanda tarihi ve doğal dokuya da zarar verecektir. Yine Haydarpaşa Gara artık ihtiyaç kalmayacak yalanıyla da kamuoyu yanıltılmaktadır. Oysa İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapısı olan Haydarpaşa Garı’nın asıl işlevini bir tarafa bırakarak trenlere ve halka kapatılması asla düşünülmemeli, Marmaray Projesi kapsamında yapılabilecek bir düzenleme ile tren hatları varlığını ve tarihsel sürekliliğini devam ettirebilmelidir” dedi.
Demirkol, yaşanan duruma seyirsiz kalmayacaklarını ve demokratik ve hukuki haklarını kullanacaklarını işaret etti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

BDP: Yeni Akit Üçer’i hedef gösteriyor

SONRAKİ HABER

Mimarlar Şenliği 1 Ekimde başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa