03 Ocak 2019 03:15

Komedyen Bob Einstein yaşamını yitirdi

Super Dave Osborne ve Curb Your Enthusiasm'daki Marty Funkhouser karakterleriyle tanınan komedi yazarı ve oyuncu Bob Einstein hayatını kaybetti.

Bob Einstein ve Larry David

Ekran görüntüsü: HBO - Curb Your Enthusiasm

Paylaş

ABD'li komedi yazarı ve oyuncu Bob Einstein, 76 yaşında hayatını kaybetti.

Curb Your Enthusiasm dizisindeki Marty Funkhouser karakteriyle tanınan Einstein’ın ölümünü kardeşi Albert Brooks duyurdu. Twitter’dan açıklama yapan Brooks onun için “Harika bir kardeş, baba, eş ve çok komik bir adam” dedi.

Einstein, yıllarca televizyon ekranlarında John Byner, Bizarre, David Letterman gibi popüler şovlarda yayınlanan Super Dave Osborne karakterinin yaratıcısıydı.

1942'de Los Angeles'ta oyuncu bir aileye doğan Einstein, Arrested Development dizisinin üçüncü sezonunda Larry Middleman’ı canlandırmıştı. Einstein, Hollywood yapımı Ocean’s Thirteen’de de Matt Damon’ın “tecrübeli dolandırıcı” babası rolündeydi.

1960’lı yıllardan bu yana televizyon programlarında komedi yazarlığı yapan Einstein’ın ölümü sonrası açıklama yapan Curb Your Enthusiasm’ın yaratıcısı Larry David, “Bob’ın Curb’de Marty Funkhouser’ı canlandırırken aldığı hazzı başka hiçbir aktörde görmedim” dedi. David, “Onu tanımak ve onunla çalışmak muazzam, unutulmaz bir deneyimdi. Kendisinin de bize defalarca söylediği gibi onun gibisi yoktu. Hepimiz şoktayız” ifadelerini kullandı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

17 yaşındaki taraftarın ölümüne dair 7 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Çin'de 5,3 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...