26 Eylül 2012 08:47

Davutoğlu: Balyoz’da hukuka saygı gösterilmeli

BİRLEŞMİŞ Milletler 67.Genel Kurulu’na katılmak için New York’ta bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, toplantıları takip eden gazetecilerle bir araya gelerek görüşmelerin detaylarını paylaştı.Davutoğlu, gazetecilerin Türkiye’deki gündemle ilgili sorularını da yanıtladı. Balyoz davasındaki kararlara ilişkin Davutoğlu,

Davutoğlu: Balyoz’da hukuka saygı gösterilmeli
Paylaş

BİRLEŞMİŞ Milletler 67.Genel Kurulu’na katılmak için New York’ta bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, toplantıları takip eden gazetecilerle bir araya gelerek görüşmelerin detaylarını paylaştı.
Davutoğlu, gazetecilerin Türkiye’deki gündemle ilgili sorularını da yanıtladı. Balyoz davasındaki kararlara ilişkin Davutoğlu, herkesin hukuk kararlarına saygı duyması gerektiğini söyledi.

HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Hukuki sürecin, Yargıtay aşamasıyla devam ettiğini belirten Davutoğlu, mahkeme kararına saygı duyulması gerektiğini belirtti. Geçmişte çok defa darbe ve darbe girişimlerinin yaşandığını belirten Davutoğlu, “Herkesin hukuki sürece hukuki süreç olarak saygı göstermesi; ancak siyasal olarak ne amaç güderse gütsün milletin iradesini yansıtan sivil siyasete karşı yürütülecek her türlü çaba karşısında da tam bir birlik olması lazım, ki demokrasi güçlenebilsin” açıklamasında bulundu.

‘ZAAF GÖSTERİLMEMELİ’ VURGUSU

Bundan sonra sivil siyaset ve demokrasinin yerleşmesi kökleşmesi konusunda ortak bir tavır sergilenmesinin herkes için elzem olduğunu söyleyen Bakan Davutoğlu, “Bu konuda gösterilecek bir zaaf Türkiye’yi tekrar iç türbülanslara sokar” dedi. (DIŞ HABERLER)


DAVUTOĞLU, CLİNTON İLE YEMEKTE BULUŞTU

Bakan Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un da olduğu çok sayıda yabancı siyasetçiyle dün akşam yemeğinde bir araya geldi.
Waldorf Astoria Otelinde gerçekleşen yemeğe NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ve çok sayıda davetli katıldı. Yemekte basın mensuplarının kısa süreli görüntü almasına izin verildi. Yemek sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı.

ÖNCEKİ HABER

Balyoz’da iki tutuklama daha

SONRAKİ HABER

Denetimli serbestlikten 33 bin 976 kişi yararlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa