26 Eylül 2012 06:37

Barış yürüyüşü 25. gününde Antep’te

“Barış için Roboskî’den Ankara’ya yürüyorum” diye yola çıkan Halil Savda 25. Gününde Gaziantep’e ulaştı. Savda, yürüyüşte kendine destek olan Serap Halvaşi, İbrahim Yaylalı, Bingöl Elmas, Merve Çöngel’le beraber Mazlum-Der binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi

Barış yürüyüşü 25. gününde Antep’te
Paylaş
İnanç Yıldız

Halil Savda ve onunla beraber yürüyenleri Mazlum-Der Antep Şubesi konuk etti. Söz alan Mazlum-Der GYK üyesi Mehmet Alkış, Hükümetin toplumun adalet beklentisini yerine getirmek zorunda olduğunu dile getirerek, “Daha önceleri bölgede meydana gelmiş hukuk dışı tüm olayların aydınlatılması için bu Uludere-Roboskî bir başlangıç olabilir. İşlenmiş bütün cinayetlerin sorgulanması için bir ilk adım olarak ele alınmalıdır” diye konuştu. Halil Savda’yı bul yolda desteklediklerini söyleyen Alkış, “Bu çabanın adaleti sağlamaya yarayacak bir sonuç vermesini umuyoruz” dedi.

YÜRÜYÜŞLE BARIŞ UMUTLARI YEŞERECEK

Alkış’dan sonra söz alan Halil Savda, 25.günlük yürüyüşü boyunca kendisini gören herkesin çok sıcak davrandığını belirterek, gittiği bütün yerlerde çok iyi karşılandığı söyledi. Yıllardır süren çatışmaların sona ermesi ve bir daha böyle şeylerin yaşanmaması için yola çıktığını hatırlatan Savda, “Barış ortamının sağlanması için kamuoyuna bir mesaj verilerek, bir duyarlılık yaratmak istiyoruz” diye konuştu. Yürüyüş boyunca kendisine birçok kişinin yer destek vererek kendisiyle beraber yürüdüğünü ifade eden Savda, “Herkes barışı arzuluyor. Bir daha ölümlerin yaşanmamasını istiyorlar. Bu yürüyüşle barış umutları yeşerecek” şeklinde konuştu.

ROBOSKÎ’DEN ÖZÜR DİLENMELİ

Savda’dan sonra yürüyüş sırasında ona destek vererek yürüyen Serap Halvaşi’de söz alarak, Artvinli olduğunu yürüyüşe Sinop’dan gelerek destek verdiği söyledi. Kürt halkının bunca yaşanan acıya rağmen barış tavrını ortaya koyduğunu belirten Halvaşi, “Müzakere sürecinin başlaması için bu ülkede yaşayan Türklerin, Lazların, Ermenilerin, Gürcülerinde bu vebali paylaşmaları gerekiyor” dedi. Başbakan’ın İstanbul’luların 2 ay trafik sorunu yaşamasında dolayı İstanbul’lulardan kendisini bağışlamasını istendiğini aktaran Halvaşi, Roboskî içinde özür dilenmesini istedi. (Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan’da grev günü

SONRAKİ HABER

BDP’liye gözaltında işkence

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...