02 Ocak 2019 09:52

Sağır Han'ın üstündeki kaçak yapılar yıkıldı

Fatih'teki tarihi Sağır Han'ın üstüne yapılan kaçak yapılar belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Fotoğraf: Ali Aksoyer/DHA

Paylaş

Fatih'te İrene Kulesi'nin bitişiğindeki tarihi Sağır Han'ın üstünde bulunan kaçak yapılar Fatih Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. Hanın çatısındaki yapıya beton döken ve tarihi duvarlara demir çakarken görüntülenenler, kendilerini görüntüleyen Demirören Haber Ajansı (DHA) drone’una tüfekle ateş etmişlerdi.

Kaçak yapıların yıkımı için saat 10.00 sıralarında çok sayıda belediye ekibi hana geldi. Kaçak yapılarda işletmeleri bulunanlar ile ekipler arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Yıkıma karşı olmadıklarını belirten esnaf, belediyenin kendilerine daha önce yıkım tebligatı yapılmadığını söyledi. Görüşmeden sonra kaçak yapılardaki eşyalar tahliye edildi.

İşletmeleri tahliye edenler arasında çocukların bulunması dikkat çekti.

Yıkım saat 12.30 sıralarında tarihi İrene Kulesi’nin bitişiğindeki kaçak yapıda, Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEP) ekipleri nezaretinde balyozlarla yapıldı.

Kasım ayı başlarında kaçak tadilat yaparken kendilerini görüntüleyen drone'a ateş eden şahısların İrene Kulesi'nin bitişiğine inşa ettiği kaçak yapı yıkılmıştı.

Kulenin bitişiğindeki yapımı tamamlanan diğer kaçak yapıların yıkımı için Anıtlar Kurulu'ndan karar çıkması bekleniyordu.  Kararın çıkmasıyla yıkım da başlamış oldu. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bakana göre 100 bin öğrenci açıkta ama Erdoğan 'Yurt sorunu yok' diyor

SONRAKİ HABER

Engelli genç kadına istismara altı buçuk yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...