01 Ocak 2019 11:55

Adıyaman'da bir heykeltıraş kardan folklor ekibi yaptı

Adıyaman'da yaşayan ressam ve heykeltıraş Hacı Fendoğlu, ilçeyi etkisi altına alan karı sanata dönüştürerek kardan 12 kişilik folklor ekibi yaptı.

Fotoğraf: Selim Sonkaya/DHA

Paylaş

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde yaşayan ressam ve heykeltıraş Hacı Fendoğlu, ilçeyi etkisi altına alan karı sanata dönüştürerek kardan 12 kişilik folklor ekibi yaptı.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Gürsel Sanatlar ve Resim bölümünden mezun olan Hacı Fendoğlu, KPSS'de atanamayınca ilçede kurs merkezi açarak gençlere eğitim vermeye başladı. İlçede etkili olan kar yağışını fırsat olarak gören Fendoğlu, herkes gibi kardan insan yapmak yerine karı sanata dönüştürerek yöreye ait kültürel izleri taşıyan 12 kişilik folklor ekibi yaptı. Fendoğlu'nun evinin önündeki karlardan folklor ekibi yapmasını yoldan geçenler büyük ilgiyle izledi.

Fendoğlu, "Nerde sanat yapılmaya uygun malzemeler olsa orda sanatımı yaparım ve bundan da derin mutluluk duyuyorum. Kar çalışmamıza gelince burada da yöremizin folklor ekibinin kardan heykellerini yaparak hem onların sanatına vefa borcumu ödedim hem de sanatımı icra ettim" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Trump'ın Suriye'den çekilme süresini 4 ay uzattığı iddia edildi

SONRAKİ HABER

Esnaf krediyle ayakta duruyor: 2018’de 16 milyar lira kredi kullanıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa