01 Ocak 2019 05:32

Yeni yılı maden ocağında karşıladılar

Zonguldak'ta kömür ocağında çalışan işçiler, yerin metrelerce altında pasta keserek yeni yılı kutladı.

Fotoğraf: Ferdi Akıllı/AA

Paylaş

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde kömür ocağında çalışan işçiler, yerin metrelerce altında pasta keserek yeni yılın gelişini kutladı.

İlçeye bağlı Gelik beldesinde faaliyet gösteren özel bir maden şirketine ait kömür ocağında, 16.00-00.00 vardiyasında tamir tarama ve tahkimat işinde çalışan maden işçileri, girdikleri ocak içinde ahşap direk ve kalaslardan oluşturdukları masa başında toplandı.

İşçiler, masalarındaki "Hoş geldin 2019" yazılı pastayı kesmelerinin ardından birbirlerine pasta ikram ederek, yeni yılın maden ocaklarında kazasız üretim getirmesini diledi.

Hüseyin Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır maden ocağında çalıştığını belirterek, yeni yıla girerken ailesinin yanında olmayı dilediğini ancak yerin altındaki kömürü gün yüzüne çıkararak ekmek parası kazandıklarını söyledi.

Maden işçisi Sönmez Uzuntaş ise yeni yılın maden işçileri için kazasız bir yıl olmasını istediğini vurgulayarak, "Madencilik dünyanın en zor mesleği ve mecburen bunu yapmak zorundayız. Özellikle kış mevsiminde kömürün ne kadar değerli olduğunu vatandaşımız anlıyor. Yılbaşı buruk geçiyor. Maden ocağında çalışıyoruz ve saat: 00.00'dan sonra eve gidiyoruz. Ekmek parası olduğu için katlanıyoruz." diye konuştu. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Yardım çığlığı atan kadın 4'üncü kattan düşerek hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

2019'un ilk günü İstanbul'da yollar boş kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...