31 Aralık 2018 12:12

TESK: Emekli aylıkları iyileştirilmeli

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Yeni yılda başta BAĞ-KUR emeklilerimiz olmak üzere tüm emeklilerin aylıklarına iyileştirilme yapılmalı' dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken (Fotoğraf: TESK)

Paylaş

Başta esnaf ve sanatkar olmak üzere tüm kesimlerdeki emeklilerin 2019’da maaşlarının iyileştirilmesi için müjdeli bir haber beklediğini söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Emekli esnafımızın aylıkları hem asgari ücretin hem de açlık sınırının altında. Yeni yılda başta BAĞ-KUR emeklilerimiz olmak üzere tüm emeklilerin aylıklarına iyileştirilme yapılmalı.Tüm emeklilerin emekli maaşları asgari ücretin altında kalmamalı” dedi.

EN UZUN ÇALIŞIP EN DÜŞÜK MAAŞI ESNAF ALIYOR

Yıllarca çalışıp en uzun prim gün sayısını ödeyen esnafın 2019’da emekli aylıklarına iyileştirme beklediğini kaydeden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Dişini tırnağına takıp gece gündüz demeden dükkanının başında duran esnafımız başta olmak üzere tüm kesimler  yeni yılda emekli aylıklarına yapılacak iyileştirmeyi dört gözle bekliyor. TÜİK verilerine göre tek kişinin açlık sınırı 1997.46 TL’dir. Asgari ücret 2019’da 2 bin 20 TL olarak belirlendi. Esnaf ve sanatkarımızın ve diğer kesimlerin aldığı emekli aylıkları açlık sınırının ve asgari ücretin altında kalıyor.

Oysa esnafımız emekli olabilmek için en uzun prim gün sayısını ödüyor. Emekli maaşları ne kadar artırılırsa piyasalar o derecede canlanır. Piyasaların canlanması ile de devletin vergi gelirlerinde artış meydana gelir. Yani emekliye verilen maaşla devlet zarar etmez. Emekli esnaf ve sanatkarımız başta olmak üzere tüm emeklilerin yeni yılda mağdur olmaması için emekli aylıklarına bir düzenleme getirilmeli ve düşük maaşlar asgari ücretin altında olmamalı.” (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da su tarifelerinde yüzde 15 indirim yarın başlıyor

SONRAKİ HABER

Adana Ticaret Borsası Başkanı: Tarım sektörü için zor bir yıl oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa