25 Eylül 2012 15:32

Diyabet vakfına belediye tacizi

İstanbul Maltepe’de Yılmaz Mızrak Kültür Merkezinde bulunan Türkiye Diyabet Vakfı Küçükyalı Diyabet Merkezi, Maltepe Belediyesi tarafından tahliye edilmek isteniyor.Yasal hakkı olmadığı halde Merkez çalışanlarının ve diyabetli hastaların girişini engelleyen belediye yetkilileri, tedavi merkezinin giriş kapısına büyük

Diyabet vakfına belediye tacizi
Paylaş
Sinan Danacı

Yasal hakkı olmadığı halde Merkez çalışanlarının ve diyabetli hastaların girişini engelleyen belediye yetkilileri, tedavi merkezinin giriş kapısına büyük miktarda inşaat hafriyatı döktü. Hastaların 3. katta bulunan Merkeze ulaşamaması için asansöre zarar veren belediye çalışanlarının aynı zamanda bina girişinde yer alan merdivenleri de balyozlarla ve darbeli makinelerle kırdığı öğrenildi.

Belediye yetkililerinin, mahkeme kararlarına rağmen Vakıf Merkezini tahliye etmek istemesi tepkilere neden oldu.

‘BURASI 15 YILLIĞINA VAKFA VERİLDİ’

CHP’li Maltepe Belediyesi ve Diyabet Vakfı arasında 12 Temmuz 2007 yılında, Kartal 3. noterliği şahitliğinde yapılan sözleşmede mülkiyet hakkının 15 yıllığına kendilerine verildiğini belirten Türkiye Diyabet Vakfı Uzman Doktoru Nuran Yıldız, buna rağmen belediyenin kendilerini “taciz” ettiğini söyledi. Yıldız, belediye başkanının doktor olmasının kendilerini ayrıca üzdüğünü dile getirdi.

Maltepe Belediyesiyle yapılan sözleşmenin ve İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından verilen kararların ihlal edildiğini vurgulayan Yıldız, belediyenin bu kararları tanımamasını eleştirdi. Tüm yasal sürecin kendilerinden yana olduğunu belirten Yıldız, belediyenin zabıtalarla birlikte Vakfın panolarını söktüğünü, hastaların geçtiği ve  binaya giriş çıkışın yapıldığı kapının önüne özellikle kum döktüğünü belirterek, bu uygulamanın “taciz”le eş değer olduğunu söyledi.

‘ZORLA ÇIKARMAK İSTİYORLAR’

Dr. Nuran Yıldız gelişmeleri şöyle anlattı: “Zabıtalarla birlikte gelen belediye yetkilileri, ‘Buraya polis çağırmışsınız, kaymakama haber vermişsiniz, bugün gidiyoruz ama yarın sabah akşam da olsa geleceğiz ve boşaltacağız’ diyerek kurumumuzu tehdit ettiler” dedi.  Bu konuşmaların polis tutanaklarında mevcut olduğunu belirten Yıldız, belediyenin kendilerini zorla tahliye ettirmek istediğini ancak hukuksal mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Yıldız, Maltepe Belediyesinin abir karalama kampanyası da başlattığını ileri sürerek, “Vakfımızın hiçbir hizmetin bedelini ödemediğini söyleyerek çamur at izi kalsın politikası güdüyorlar, bizi itibarsızlaştırmak istiyorlar” dedi. Belediyenin bu iddialarına karşı ellerinde İSKİ, AYEDAŞ, ve İGDAŞ’a ödenen hizmet bedeli faturalarının bulunduğunu sözlerine ekleyen Yıldız, Vakıf hakkındaki bu iddianın gerçek olmadığını kaydetti.

BELEDiYELER BUNU HEP YAPIYOR!

CHP’li Maltepe Belediyesi’nin yaptığını daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve AKP’li Esenyurt Belediyesi de yapmıştı.

Esenyurt’ta belediye başkanı zabıta ekipleriyle ilçedeki Kızılay binasını basarak gelerek binayı zorla boşalttırmış, İstanbul Belediyesi ise 100 bin kas hastasının topluma entegrasyonu için kurulan Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’ni, 20 yıldır hizmet verdiği Yeşilköy’deki binasından tahliye etmek istemişti.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Polis gazeteciye ders veremez!

SONRAKİ HABER

SGBP ‘mücadeleye devam’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...