31 Aralık 2018 07:47

Beslediği kuşlarıyla gezip alışverişe gidiyor

Samsun’da beslediği kuşlarıyla gezmeye giden İsmet Akça: Beni gören insanlardan kimisi ‘deli’ diyor. Kimisi de sevimli veya şaşkın gözlerle bakıyor.

Fotoğraf: Tolga Birgücü/DHA

Paylaş

Samsun’da çocukluğundan beri kuş besleyen 62 yaşındaki İsmet Akça, gezmeye de alışverişe de muhabbet kuşlarıyla gidiyor. Omuzuna aldığı kuşları ile sokaklarda dolaşan Akça, “Beni gören insanlardan kimisi ‘deli’, kimisi ‘hasta’ diyor. Kimisi de sevimli veya şaşkın gözlerle bakıyor. Kuşlarım benim hayatım" dedi.

Samsun'da İsmet Akça, çocuk yaştan beri hayranı olduğu kuşları besliyor. 8 muhabbet kuşu, 5 kanaryası, 1 isketesi, 1 de papağanı olan Akça, sokağa her çıkışında kuşlarından birini mutlaka yanına alıyor. Akça, kafessiz olarak dışarı çıkardığı muhabbet kuşlarını kimi zaman omuzuna kimi zaman da başının üstüne alıp, cadde ve sokaklarda geziyor.

‘KUŞLARIMI ÇOK SEVİYORUM’

Kuş sevgisiyle dolu olduğunu anlatan Akça, "Çocukluğumdan bu yana amatör olarak kuş besliyorum. Benimkisi hobi. Şimdi sekiz tane muhabbet kuşum, beş tane kanaryam, bir tane isketem, bir tane de papağanım var. Muhabbet kuşlarımın üç tanesi ile papağanımı sokakta gezdiriyorum. Evimden her dışarı çıktığımda, yanıma birini alıyorum. Altı yıldır, sokakta kuşlarımla beraber geziyoruz. Hatta alışverişimi bile onlarla beraber yapıyorum. Beni gören insanlardan kimisi ‘deli’, kimisi ‘hasta’ diyorlar. Kimisi de sevimli veya şaşkın gözlerle bakıyor. Allah bana böyle bir sevgi vermiş. Kimin ne dediği çok önemli değil, ben kuşlarımı canım kadar çok seviyorum" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Rusya'daki doğal gaz patlamasında ölü sayısı 39'a yükseldi

SONRAKİ HABER

İmar Barışı'nda süre uzatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...