31 Aralık 2018 06:34

2. Ordu Komutanı Metin Temel 'pasif göreve çekildi'

Muharrem İnce'nin "Apoletlerini sökeceğim" demesiyle hatırlanan 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel, daha pasif bir göreve alındı.

TSK amblemi

Paylaş

24 Haziran seçimleri öncesinde CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin "Apoletlerini sökeceğim" dediği 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel,  Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına atandı.

Odatv'nin haberine göre kulislerde Temel'e verilen daha pasif yeni görevin "istifa et" mesajı olduğu konuşuluyor. Temel'in Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ile anlaşamadığı öne sürülüyor.

Öte yandan Resmi Gazete'de yayımlanan bir diğer kararla Tunceli 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Barut ise 3. Ordu Komutanlığı Değerlendirme ve Denetleme Başkanlığı'na atandı.

MUHARREM İNCE NE DEMİŞTİ?

Muharrem İnce'nin seçimler öncesi iftar programında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı alkışladığı için Orgeneral İsmail Metin Temel'e "Türk ordusunun generali misin, Ak Parti’nin il başkanı mısın? Herkes haddini bilecek, herkes kurallara uyacak. Herkes anayasaya, yasaya uyacak. Bir general öyle bir şey yapamaz. Onun apoletlerini sökeceğim” demişti.

Bu sözlerin üzerine Erdoğan ve Cumhur İttifakı, İnce'yi sert sözlerle eleştirmişti. Ayrıca İnce hakkında soruşturma başlatılmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Köprü geçişleri affı' 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek

SONRAKİ HABER

ABD'deki gazetelere siber saldırı dağıtımı etkiledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...