01 Şubat 2019 06:07
Son Güncellenme Tarihi: 01 Şubat 2019 06:11

HSBC Genel Müdürü Kervancı'ya "Erdoğan'a hakaretten" hapis istemi

Kervancı hakkında Gezi Parkı eylemleri sırasındaki bir retweeti nedeniyle “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan hapis cezası istendi.

Ekran görüntüsü, "Uludağ Ekonomi Zirvesi" YouTube hesabının "#UEZ2018 Selim Kervancı Konuşması" başlıklı videosundan alınmıştır.

Paylaş

HSBC Genel Müdürü Süleyman Selim Kervancı hakkında Gezi Parkı eylemleri sırasında Twitter hesabından retweetlediği bir video nedeniyle “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan 2 yıl 2 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Muhammed Yusuf Akbal'ın 9 Şubat 2018 tarihli şikayeti üzerine hazırladığı idianamede videoda dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın Hitler’e benzetildiği öne sürüldü.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, iddianame İstanbul Anadolu 26. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. İddianamede, Kervancı’nın Gazeteci Ayşe Arman’ın Twitter’da “Güzel, göz at, seveceksin” notuyla paylaştığı “Hitler’in Veda Busesi, Gezi Parkı protestolarının büyümesinden yakınıyor” isimli videoyu, kendi Twitter hesabı ile retweet yaparak paylaştığı anlatıldı.  İddianamede, videoda "Çöküş" filminde Adolf Hitler karakterinin konuştuğu bir sahneye, “Bu üç noktadan kuşatırsak Gezi Parkı’ndaki tinerci grubunu dağıtılabilir. Polisin sert müdahalesi yüzünden grup şehre yayıldı. Ben Başbakanım, boru değil. Oy ile seçtiler lan beni. Başbakanım büyütmeyin, onlar on bin toplarsa siz milyon toplarsınız. İçip için ‘Şerefe Tayyip, şerefe Tayyip’ diye nara atıyorlar. Önce bir şiirden hapis ye, şimdi bu” şeklinde altyazı eklendiği, Gezi eylemlerinin Hitler’in hayatının konu alındığı “Çöküş” filmine uyarlandığı ifade edildi.

O tarihte Başbakan olarak görev yapan Erdoğan'ın "kamu görevlisi" sıfatını taşıdığı belirtilen iddianamede, Kervancı'nın paylaşımının düşünce ve eleştiri özgürlüğü sınırlarını aştığı ve hakaret boyutuna ulaştığı ileri sürüldü.

Kervancı, soruşturma sürecinde verdiği ifadede, “Videoda Sayın Cumhurbaşkanımız ve diğer kamu görevlileri kastediliyorsa ben bunu bilmeden bir paylaşımda bulundum. Aksi bir durumun kesinlikle söz konusu olamayacağını, samimiyetle dile getirmek isterim. Şikayetçinin şahsıma ve mesleki itibarıma çirkin bir saldırıda bulunma amacıyla hareket ettiği düşüncesindeyim” değerlendirmesinde bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD'li senatörden 'Suriye'den çekilme' açıklaması

SONRAKİ HABER

Hatay'da bir kadın öldürülüp çöpe bırakılmış halde bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...