25 Eylül 2012 14:33

Çadır yok direnişe devam

TEKSİF Sendikasına üye oldukları için işten atılan Teksim işçilerinin direnişi polislerin kuşatması altında devam ediyor. Teksim’in mal ürettiği dünyaca ünlü giyim markası Hugo Boss yöneticilerinin Teksim fabrikasına gelecek olmasından dolayı işçiler, önceki gün olduğu gibi dün de çevik kuvvet taraf

Çadır yok direnişe devam
Paylaş
Emre Caka

Hükümetin, işçilere karşı patronların yanında olduğunu bu tavırlarının yanlış olduğunu belirten Salih Yıldırım, “Patronun ağzından çıkan bir kelime ile buraya resmen ordu yollanıyor. Bizler burada 51 gündür taleplerimizi dile getirdiğimiz halde hiçbir yetkili bizi görmüyor” dedi.

Polis barikatı ile hayatında ilk defa karşı karşıya kaldığını belirten Naim Palabıyık, “Emniyet güçleri ekmeğini isteyen, hakkını isteyen bir vatandaşı nasıl oluyor da dövüyor” diyerek devletin patronlardan yana değil işçilerden yana olması gerektiğini belirtti.

Açıklama yapmak isteyen işçilere polisin müdahale etmesini değerlendiren Hakan Şirin, “Basın açıklaması yapmak için yürüyüşe başlayacaktık. Beş metre dahi ilerlemeden polisin müdahalesi ile karşılaştık. Küfür ve hakaret içerikli cümleler kullanıyorlardı” dedi.

BUNDAN ÖNCE HAYAT TOZ PEMBEYDİ

“Hayatın gerçekleri ile 51 gün önce karşılaştık. Bundan önce bizler toz pembe yaşıyormuşuz” diyen Veli Özturan, “Bu zamana kadar hayat toz pembeydi. Mücadelemiz yoktu. Evden işe, işten eve. Önümüze ne verirlerse kabul ediyorduk. Burada direnişte kimin dost kimin düşman olduğunu öğrendik. Hayatın gerçekleri ile burada karşılaştık. 32 yaşındayım, burada anladım ben hayatın ve geleceğin sokakta kazanılacağını. Sokağa çıkmayan hakkını haykırmayan bunu bilemez. Kararlılığı, inancı ve sabrı ben burada öğrendim” diye konuştu.

‘ŞİMDİYE KADAR HEP AKP’YE OY VERDİM’

Bu zamana kadar hep AKP’ye oy verdiğini ve üyesi olduğunu aktaran Özturan, patronun bir telefonu ile AKP’nin fabrika çevresine polis yığdırmasını kabullenemediğini ifade etti.

Özturan, “Burada savaş yok, sadece hak talebi var, iş talebi var. Ancak AKP şunu bilsin ki bu çadırdan artık hükümete oy çıkmayacak” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şarkılar şiddete karşı söylendi!

SONRAKİ HABER

Vatandaşın huzuru kalmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...