31 Aralık 2018 00:23

İşten atılan Elsel işçileri işe iade davası açtı

İstanbul Kartal'da bulunan Elsel Gaz Artmatürleri işçileri sendikalaştıkları için işten atıldı. İşçiler süreci Evrensel'e yazdı:

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Elsel’den atılan işçiler
İstanbul-Kartal

Elginkan/ECA’ya bağlı Elsel Gaz Armatürleri çalışanları olarak, yıllardır emek verdiğimiz iş yerinde söz sahibi olabilmek ve daha iyi koşullarda çalışabilmek, işimizi haklarımız güvence altına alabilmek için Türk Metal Sendikasına giderek üyeliklerimizi yaptık.

Kısa sürede çoğunluk sağlayıp yetki başvurusunda bulunurken, başvuru tarihinden kısa bir süre sonra 10 kişinin iş sözleşmesini SMS yoluyla sonlandırdılar. Gerekçe olarak performans düşüklüğü gösterilse de tabi ki sendikalaşmayı engellemek amacıyla bize karşı yapılan bir hamleydi. Zaten atılanlar 3-4 yıl hatta 16 yıldır bu fabrikada gece gündüz demeden, bayram tatil demeden çalışanlardık. Hatta işten çıkarıldığımız haftada iki vardiya çalışmıştık. Özet şudur ki anayasanın bize tanıdığı hakkı Elginkan kuruluşu olan ECA/Elsel Gaz Armatürleri hakkımızı tanımadı. Aynı zamanda vakıf adı taşıyan bu kurum bizim emeklerimizi, çoluk çocuğumuzun mağduriyetini düşünmeden bizi işten atarak cezalandırdı. ECA/Elsel Gaz Armatürleri yönetiminin bu kanunsuzca ve onur kırıcı davranışından vazgeçmesini, atılan işçilerin işe alınmasını istiyoruz.

27/12/2018 günü de adliyeye giderek işe iade davamızı sendika avukatlarıyla birlikte açmış bulunduk. Biliyoruz ki sendikalı olmak bir suç değil anayasal haktır. Biz de anayasal hakkımızı kullandığımız için işimizden atıldık.

Sendikamızla birlikte bu haklı mücadeleyi hukuki yollardan da sürdürmeye devam edeceğiz.

ÖNCEKİ HABER

Flormar işçileri: Yeni yıldan beklentimiz sendikalı çalışmak

SONRAKİ HABER

CMS’de ‘Etik Hat’ tehdidi: Sorunlarını bildiren işçiler işten atılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...