25 Eylül 2012 14:32

Şarkılar şiddete karşı söylendi!

Yazdan kalma son akşamlarla beraber açık hava konserlerinin de sonuna geliyoruz galiba. İşte o son demlerden birisini dün akşam Harbiye Açıkhava’da hem de “Sağlıkta Şiddeti Durduracağız” diyen binlerle yaşadık. Bir müzik dervişi Bülent Ortaçgil kadim dostları, kendi deyişiyle “kardeşleri”; Erkan Oğur, Birsen Tez

Şarkılar şiddete karşı söylendi!
Paylaş
Ayşen Güven

Yazık ki sağlık alanının paralı hale dönüştürülmesi, hastalarla sağlık emekçilerini karşı karşıya getiriyor her gün. Ve “katledilen doktorlar” haberleri geliyor peşi sıra. Onlardan bir tanesi de Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan oldu. Arslan’ın anısını yaşatmak, ailesiyle dayanışmak ve sağlıkta şiddete karşı çıkmak için Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası işte bu anlamlı geceyi düzenledi.

Konserde Ortaçgil’in, “Ben artık bu şarkıyı söyleyemiyorum ama o çok güzel söylüyor” dediği şarkısı “Çığlık Çığlığa” da Erkan Oğur gitarının ve Birsen Tezer sesinin düeti çok çarpıcıydı. Konsere her zamanki babacan ve sakin haliyle Ortaçgil, “Şiddetin her türlüsüne, nereden gelirse gelsin karşı çıkmak insan olmanın gereğidir” diyerek başladı. Ve dinleyicilerin “gitme” seslenişleri arasında sahneye “Şarkılarım Senindir” ile dönen Ortaçgil ve sahnenin diğer ortakları uzunca bir süre ayakta alkışlanarak veda etti.
Bu unutulmaz konser, hükümetin yaptığının aksine sağlık emekçilerini ve vatandaşı karşı karşıya değil yan yana getiriyordu. Hep birlikte “şiddete dur” diyerek adeta bir müzikal oyunun başrollerini paylaşıyorlardı. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören konser başlamadan önce, “Doktor Ersin’in ve öldürülen diğer meslektaşlarımızın ardından öfkeliyiz, kızgınız, üzgünüz. Ancak yüreğimiz insan sevgisiyle dolu. Bizi vatandaşlarımızla karşı karşıya getiren bu sistem son bulsun diyoruz. Sağlıkta şiddete karşı taleplerimizin takipçisi olacağız” şeklinde yaptığı konuşma gecenin rengini belirliyordu.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bitlis 'KCK' davasında 4 kişi tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Çadır yok direnişe devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...