25 Eylül 2012 14:19

Alevi vatandaşlara bir tehdit daha

AYDIN’ın Didim İlçesinde Alevi vatandaşların yaşadığı bir apartmana bırakılan “Sizi mahallemizde istemiyoruz” notu endişe yarattı.Didim’de Cumhuriyet Mahallesi, 1110 Sokak’ta Alevi ailelerin oturduğu üç katlı apartmanın birinci katındaki dairenin kapısına bırakılan, “pis Aleviler sizi mahallemizde istemiyoruz. &Cced

Alevi vatandaşlara bir tehdit daha
Paylaş

AYDIN’ın Didim İlçesinde Alevi vatandaşların yaşadığı bir apartmana bırakılan “Sizi mahallemizde istemiyoruz” notu endişe yarattı.

Didim’de Cumhuriyet Mahallesi, 1110 Sokak’ta Alevi ailelerin oturduğu üç katlı apartmanın birinci katındaki dairenin kapısına bırakılan, “pis Aleviler sizi mahallemizde istemiyoruz. Çocuklarımıza kötü örnek oluyorsunuz” yazılı bir not, apartman sakinlerini tedirgin etti. Dairede yaşayan aile polise şikayetçi oldu. Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi Derneği Yönetim Kurulu üyesi Hasan Dikçe ise Didim gibi farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bir ilçede bu tür şeylerin yaşanmasından üzüntü duyduklarını dile getirdi. “İlçemizde geçen 5 Mayıs’ta da Alevi ailelerin yaşadığı iki evin kapısı boyayla işaretlenip, ‘Alevilere ölüm’ ve ‘Aleviler’i yakın’ yazılı tehdit içerekli mesajlar yazılmıştı” diyen Dikçe, bu olayın da faillerinin yakalanmadığını hatırlatarak, “Bunu yapanların yanına kar kalması benzer olayların yaşanmasına neden oluyor. İlçemizdeki huzur ortamına gölge düşüren bu kişilerin bir an önce bulup, adalete teslim edilmesini istiyoruz”  diye konuştu. (AYDIN)

ÖNCEKİ HABER

Yargıtay Başsavcısı Sivas davasında onama istedi

SONRAKİ HABER

Bitlis 'KCK' davasında 4 kişi tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...