08 Nisan 2011 08:40

Arfesan’da grev başladı

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde fren balataları üreten Arfesan Fabrikası’nda Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye olan 142 işçi greve başladı. Sabah saatlerinde fabrika önünde toplanan işçilere Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Gebze Şube yöneticileri ve Gebze’de Birleşik Metal-İş&

Arfesan’da grev başladı
Paylaş

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde fren balataları üreten Arfesan Fabrikası’nda Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye olan 142 işçi greve başladı. Sabah saatlerinde fabrika önünde toplanan işçilere Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Gebze Şube yöneticileri ve Gebze’de Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu fabrikalardan işyeri temsilcileri de destek verdi.

Arfesan Fabrikası’na “Bu işyerinde grev var” pankartı asan işçiler “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Direne direne kazanacağız” ve “Yaşasın Arfesan grevimiz” sloganlarını attı.

Fabrika önünde işçilere seslenen Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adanan Serdaroğlu, 33 işyerinde mücadeleyi başlattıklarını, bazı yerlerde greve hayır çıktığını, bazı yerlerde anlaşma sağladıklarını söyledi. Arfesan’da patronla yapılan görüşmede anlaşma sağlayamadıkalarını belirten Serdaroğlu, “Grevimiz hayırlı olsun” dedi.

Arfesan İşyeri Baştemsilcisi Kadir Gedik ise, MESS’e bağlı 21 işyerinde anlaşama sağlandığını ancak Arfesan patronun anlaşmaya yanaşmadsığını söyledi. Anlaşmaya yanaşılmadığı için greve çıktıklarını söyleyen Gedik “Bu grev Arfesan işçilerine ve Gebze OSB’ye hayırlı olsun. Biz bu grevin sonucunda kazanacağız” diye konuştu.

Birleşik Metal-İş Gebze Şube Başkanı Erdoğan Özer de “İnanlar bu ezberin bozulduğunu gördü. İnanmayanlar da bunu görecektir” dedi. Konuşmaların ardından işçiler halaylarla grevi kutladı. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bericap direnişi kararlılıkla sürüyor

SONRAKİ HABER

Karabulut davası ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...