25 Eylül 2012 11:00

Tutuklu KESK’lilerin davasına katılım çağrısı

Tutuklu KESK’lilere destek olmak için Van’da KESK Şubeler Platformu yürüyüş yaparken Urfa’da KESK Şubeler Platformu da açıklama yaptı. Yapılan açıklamada 4 Ekimde görülecek olan davaya da duyarlılık çağrısı yapıldı.KESK’li tutuklulara destek olmak için Eğitim Sen Van Şubesi önünden

Tutuklu KESK’lilerin davasına katılım çağrısı
Paylaş

Tutuklu KESK’lilere destek olmak için Van’da KESK Şubeler Platformu yürüyüş yaparken Urfa’da KESK Şubeler Platformu da açıklama yaptı. Yapılan açıklamada 4 Ekimde görülecek olan davaya da duyarlılık çağrısı yapıldı.

KESK’li tutuklulara destek olmak için Eğitim Sen Van Şubesi önünden Feqiye Teyran Parkına kadar sessiz bir yürüyüş düzenlendi. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan KESK Van Şubeler Platformu dönem sözcüsü Mehmet Çelik, KESK’in demokrasiye, özgürlüğe, eşitliğe barışa ve adalete saygılı olanların örgütü olduğunu belirtti. KESK’in bütün zorluklara ve baskılara karşın mücadelesini sürdüreceğini belirten Çelik, KESK üzerindeki baskının yeni olmadığı söyledi. Tutuklu KESK’lilerin yasadışı faaliyetlerle alakalı olarak tutuklanmadıklarını dile getiren Çelik, “Eğer hukuka, adalete, insan haklarına saygınız kaldıysa  arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın” dedi.

Urfa’da ise KESK Şubeler Platformunu adına açıklama yapan SES Urfa Şube Başkanı İsmet Karadağ, tutuklu KESK’lilerin serbest bırakılması çağrısı yaptı. 2005’te Mersin’de 8 Mart eylemine katılan dönemin KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve  BES Şube Başkanı Gürsel Sığınır Şenşafak ile SES Mersin Şube Eski Başkanı Yılmaz Bozkurt ve Eğitim Sen Şube Başkanı Orhan Yıldırım’a ceza verildiğini ifade eden Karadağ, 4 Ekim’de aralarında KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan’ın olduğu 9’u tutuklu 15 KESK’linin Ankara’da yargılanacağını söyledi. Tutuklu KESK’lilerin serbest bırakılmasını isteyen Karadağ, 4 Ekim’de Ankara’da olacaklarını belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ford işçileri araba satacak!

SONRAKİ HABER

Bakandan Avro krizi kahinliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa