25 Eylül 2012 10:32

Ford işçileri araba satacak!

FORD tekelinin işçilerden beklentileri giderek artıyor. Yönetim kurulunun kararlaştırdığı ve işyeri işçi temsilciliğinin de desteklediği planlara göre işçiler artık araba üretmenin yanı sıra satış işlerine de girecek.Almanya’da 25 bin Ford işçisi ve 29 bin Ford emeklisi olduğunu hatırlatan Ford Satış Müdürü

Ford işçileri araba satacak!
Paylaş

Almanya’da 25 bin Ford işçisi ve 29 bin Ford emeklisi olduğunu hatırlatan Ford Satış Müdürü Wolfgang Kopplin, “Bu harika bir potansiyel” dedi. Ford personelinin sattığı her aracın işyerlerini korumaya yarayacağını söyleyen Kopplin, “Hazırladığımız satış programı kapsamında satılan araç başına personelimize ‘Ford Elçisi İkramiyesi’ vereceğiz” diye konuştu. Ford işçilerinin ne kadar değerli araç ürettiklerini çok iyi bildiklerini söyleyen Kopplin, “Bu tecrübeyi değerlendirmek istiyoruz” ifadesini kullandı. Söz konusu ikramiyenin araç başına 750 avro olduğu da Kopplin tarafından açıklandı.
Ford işçilerinin ve emeklilerinin araç üretiminin yanı sıra şimdi de araç satmalarını sağlamak için hazırlanan programa destek veren Ford İşyeri İşçi Temsilciliği Başkanı Dieter Hinkelmann, “Bu vesileyle ayrıca bir soruna dikkat çekmek istiyorum. Firmamızın otoparkına baktığımızda rakip markaların otomobillerinin bir hayli fazla olduğunu görmekteyiz. Bu hiç hoş değil. Hem de bu araçların birçoğunun yüksek fiyat kategorisinde olmaları da bizi düşündürüyor” dedi.
İşçisi ve emeklisiyle toplam 54 bin Ford emekçisini firmayla bütünleşmeye çağıran Hinkelmann, kriz döneminde ortak hareket etmek ve daha sıkı kenetlenmek zorunda olduklarını dile getirdi. Ford’un Avrupa satışlarının ağustos ayı içinde yüzde 29 gerilediği bildirilmişti. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mehmet Öcalan: 15 ayda 2 kere görüşebildik

SONRAKİ HABER

Tutuklu KESK’lilerin davasına katılım çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...