25 Eylül 2012 10:27

Mehmet Öcalan: 15 ayda 2 kere görüşebildik

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in "PKK Lideri Abdullah Öcalan ailesi ile zaman zaman görüşüyor" açıklamasına yanıt veren Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, 15 ayda sadece iki defa görüştüklerini belirtti.Adalet Bakanı Sadullah Ergin NTV'de yaptığı açıklamalarda, PKK Lideri Abdullah Öcal

Mehmet Öcalan: 15 ayda 2 kere görüşebildik
Paylaş


Adalet Bakanı Sadullah Ergin NTV'de yaptığı açıklamalarda, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın durumuna ilişkin de konuştu.

Ergin, "Abdullah Öcalan'ın görüşmeyi kendisinin istememesi de söz konusudur. Ailesiyle zaman zaman görüşüyor. Ancak avukatlarıyla görüşmüyor. Abdullah Öcalan'ın da bu sürece girmesi konusunda ayrım yapmıyorum. Bu sorunu çözecek tüm enstrümanlar vardır. Değişen şartlar ve ortama göre, istihbarat birimi, siyaset kurumu, güvenlik bürokrasimiz oturup karar verirler. Hangi enstrümanı kullanmayı kararlaştırırlarsa onu kullanırlar. Bunu yapmamaları bir eksikliktir" dedi.

'HAFTADA 1 GÖRÜŞME HAKKIMIZ VAR, 15 AYDA 2 KERE GÖRÜŞEBİLDİK'

Bakan Ergin'in Öcalan'ın ailesinin yaptığı görüşmelere ilişkin söylediklerine, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'dan yanıt geldi. DİHA'ya konuşan Ergin'in doğruları sakladığını belirten Mehmet Öcalan, "Haftada 1 görüşme hakkımız var. Ancak kendi yasalarını çiğniyor ve hakkımızı gasp ediyorlar. 15 aydır toplam 2 defa ağabeyimle görüştüm. Bakanın elinde farklı bilgi varsa açıklasın. Yaptığımız görüşmeler kayda alınıyor. Varsa açıklasın" diye konuştu. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Çin-Japonya krizine Tayvan da karıştı

SONRAKİ HABER

Ford işçileri araba satacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...