26 Aralık 2018 15:28

Ordu’da otoparka dönüştürülen park için yürütmeyi durdurma kararı

Ordu Çevre Derneği’nin Tayfun Gürsoy Parkı’nın betonlaştırılmasına karşı açtığı davada, planın yürütülmesinin durdurulması kararı çıktı.

Görsel: Proje dosyasından alınmıştır

Paylaş

Ordu'daki Tayfun Gürsoy Parkı’nın betonlaşmasına karşı Ordu Çevre Derneği’nin (ORÇEV) açtığı davada, planın yürütülmesinin durdurulması kararı çıktı.

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Tayfun Gürsoy Parkı'nın bulunduğu alanda, nikah ve konferans salonuyla birlikte otopark yapılması kararı vermişti. Açılan dava ve süreç hakkında bilgi veren ORÇEV Başkanı Gül Ersan, planlamanın şehircilik ilkelerine aykırı olduğunu vurgulayarak, “Bölge sakinlerinin huzur içerisinde nefes aldığı sahil hattındaki bu alan bir beton ve otomobil yığınına feda edilecekti. Sosyal tesis alanı olarak planlanan yerin çok yakınlarında dokuz tane eğitim kurumu var, bu nedenle bölgede trafik ve insan yoğunluğunun zaten fazla, bir de buraya yapılacak olan nikah ve konferans salonunun yaratacağı trafik ve insan yoğunluğu eklendiğinde durum katlanılamaz olacaktı. Ayrıca, yöre halkının kıyıdan yararlanma hakkı engellenecekti” dedi.

Mahkemenin verdiği karardan memnun olduklarını belirten Ersan, halen ilgili alanın üzerinde Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği bir otoparkın bulunduğunu belediyenin mahkemenin kararına uyarak otoparkı da kaldırması gerektiğini söyledi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Üniversitesinde 'evlere şenlik' bilimsellik kriteri

SONRAKİ HABER

Ömer Çelik: 2 bakan, MİT Başkanı ve Kalın, cumartesi Rusya'ya gidecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...