25 Eylül 2012 09:57

AKP döneminde sendikalaşma oranı yüzde 6’ya düştü

ULUSLARARASI İşçi Sendikaları Konfederasyonunun İstanbul’da düzenlediği Kalkınma Semineri’nde konuşan DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, Türkiye’de yaşanan sendikal ihlallere dikkat çekti.AKP Hükümeti’nin iddialarının aksine, Türkiye’nin krizden en çok etkilenen ülkelerin arasında olduğuna di

AKP döneminde sendikalaşma oranı yüzde 6’ya düştü
Paylaş

ULUSLARARASI İşçi Sendikaları Konfederasyonunun İstanbul’da düzenlediği Kalkınma Semineri’nde konuşan DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, Türkiye’de yaşanan sendikal ihlallere dikkat çekti.

AKP Hükümeti’nin iddialarının aksine, Türkiye’nin krizden en çok etkilenen ülkelerin arasında olduğuna dikkat çeken Serdaroğlu, “İstihdam yaratmayan büyüme politikası medyada Türkiye gelişiyor diye pazarlansa da emekçilerin günlük hayatı ve sosyal haklarda yaşanan gerilemeler krizin en iyi göstergeleridir” diye konuştu.

Türkiye’de işçilerin büyük bölümünün asgari ücretle çalıştığını, asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu söyleyen Serdaroğlu, “Bu ekonomik tablo karşısında hükümete adı Sendikalar Yasası olan bir deli gömleği giydirilmiştir.

Sendikalara 1980 Askeri Darbesi’nde giydirilen bu deli gömleğini sonraki hiçbir hükümet çıkarmaya yeltenmemiş, aksine bir düğüm de onlar atmıştır. Yasa değil sanki sınırlamalar ve kısıtlamalarla dolu bir yasaklar manzumesidir” diye konuştu.

AKP Hükümeti döneminde sendikalaşma oranının yüzde 6’ya düştüğüne dikkat çeken Serdaroğlu, DİSK olarak bu saldırılara karşı mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HGS’nin PTT emekçilerine yıkılması kınandı

SONRAKİ HABER

OMK işçileri kararlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...