25 Eylül 2012 09:57

HGS’nin PTT emekçilerine yıkılması kınandı

AĞIR iş yüklerine rağmen Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılması gereken HGS işlemlerinin PTT emekçilerine bırakılması Haber-Sen’in tepkisini getirdi.Haber-Sen Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, iş yükü artan PTT emekçilerinin sorununun çözülmesi bir yana otoyo

HGS’nin PTT emekçilerine yıkılması kınandı
Paylaş

AĞIR iş yüklerine rağmen Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılması gereken HGS işlemlerinin PTT emekçilerine bırakılması Haber-Sen’in tepkisini getirdi.

Haber-Sen Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, iş yükü artan PTT emekçilerinin sorununun çözülmesi bir yana otoyol ve köprülerde kullanılacak olan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartlarının satışının da PTT çalışanlarına yüklenmesi eleştirildi. Açıklamada Ulaştırma Bakanlığı ve PTT yönetiminin, her fırsatta PTT’nin kâr etmesiyle övünürken, PTT emekçilerinin sorununun çözümü için yeterli personel alımı yapmadığı da vurgulandı.

Kamu hizmetine kâr-zarar mantığıyla yaklaşan yetkililerin emekçilerin çalışma koşullarıyla zerre kadar ilgilenmediği belirtilen açıklamada, iş yükü artırılan PTT emekçilerinden bir de Kefalet Sandığı paralarının gasbedildiği hatırlatıldı. PTT’deki bir banko çalışanının herhangi bir banka çalışanından 3-4 kat fazla işlem yaptığının altı çizilen açıklamada, bu sayının bazı günlerde 750-800’ü bulduğu ifade edildi.
AKP politikalarından dolayı çeşitli gerekçelerle personel sayısı azaltılan Karayolları Genel Müdürlüğünde çalışanların atıl duruma düşürüldüğü de aktarılan açıklamada, Karayollarında yapılması gereken HGS işlemlerinin, zaten birçok işin yüklendiği PTT emekçilerine yaptırılması kınandı. Açıklamada ayrıca bu sıkıntılardan dolayı HGS hizmetinden yararlanmak isteyenlerin de mağdur olduğu belirtildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Ergin: Öcalan görüşmelere dahil olabilir

SONRAKİ HABER

AKP döneminde sendikalaşma oranı yüzde 6’ya düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...