25 Eylül 2012 09:04

FT: Erdoğan, Suriye'de fazla ileri gitti

Financial Times gazetesi, Türkiye’nin Suriye politikasıyla ilgili yaptığı haberde, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Suriye politikasında gereğinden fazla ileri gittiğini söyledi.Türkiye’nin, Esad karşıtı kampanyanın öncülüğünü yapmasının ülkeyi arafta bıraktığını belirten gazete, “Üst düzey bir u

FT: Erdoğan, Suriye'de fazla ileri gitti
Paylaş

Türkiye’nin, Esad karşıtı kampanyanın öncülüğünü yapmasının ülkeyi arafta bıraktığını belirten gazete, “Üst düzey bir uluslararası diplomat”a atfen “Türkler, beklemedikleri bir ihtilafa sürüklendiler. Mültecilere ev sahipliği yaparak inanılmaz bir iş yaptılar. Ancak şimdi karşı karşıya bulundukları şey, adeta bir felaket” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

Türkiye’nin, Suriye politikasına ilişkin önerilerinde, başta ABD olmak üzere batılı müttefiklerinden “hayal kırıklığına uğradığını” belirten ‘Ankara’nın Beklenmedik Yükü’ başlıklı haberde, Başbakan Erdoğan’ın tampon bölge kampanyası ve Ankara’nın Özgür Suriye Ordusu’na desteği ile “Gereğinden fazla ileri gittiğini” söyledi. Haberde Türkiye hükümetinin durumu,  “Son yıllarda hırsları artan bir ülke için bu zor bir durum” olarak özetlendi.

PAKİSTAN’A DÖNÜŞMEK İSTEMİYOR

Türkiye’nin, Afgan isyancıları için bir üs hale gelmiş olan bir Pakistan’a dönüşmek istemediği görüşlerinin de yansıtıldığı analizde, Türkiye’de iç gerginliklerin suyun üstüne çıkmaya başladığı belirtildi. Analizde, yapılan anketlerin seçmenlerin üçte ikisinin Suriye politikasına karşı olduğunu gösterdiğine de dikkat çekildi.

GÖZLER ABD’DE

İngiliz gazetesi, son haftalarda çok sayıda üst düzey ABD’li yetkili Türkiye’yi ziyaret etse de Erdoğan’ın Washington’dan duyduğu hayal kırıklığını belli ettiğini belirtirken de bir Türk yetkilisinin “Her zamanki gibi hepimiz ABD’nin harekete geçmesini bekliyoruz” sözlerine de dikkat çekti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Zabıtalar ve itfaiyeciler Ankara’ya yürüyor

SONRAKİ HABER

Belediye önünde kuru ekmek ve soğanla eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...