25 Eylül 2012 08:57

Zabıtalar ve itfaiyeciler Ankara’ya yürüyor

Tüm Belediyeler ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikasında (TÜM BEL-SEN) örgütlü olan zabıta ve itfaiye emekçileri, 47 ilden Ankara’ya yürüyecek. Başta can güvenliği olmak üzere, yıpranma hakkı, mesai ücretleri ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talepleriyle buluşacak olan zabıta ve itf

Zabıtalar ve itfaiyeciler Ankara’ya yürüyor
Paylaş

Zabıta ve itfaiyeciler, personel kanununa göre idari hizmetler sınıfında bulunan itfaiyeci ve zabıtaların, “hizmet” sınıfından çıkarılarak mesleki statü sahibi olmak istiyorlar. Tüm illerden taleplerini dile getirmek için basın açıklamaları ve etkinliklerle yola çıkan emekçiler; iş kıyafetleri, malzemeleri  ve meslek hayatında yaşadıkları zorlukları yansıtan maketlerle yaptıkları yürüyüşlerini, Ankara’da iki koldan sürdürecek. İtfaiyeciler, Kurtuluş İtfaiyesi önünde, zabıtalar ise Demirtepe’deki Zabıta Müdürlüğü önünde toplanarak yürüyecek.

Tüm Bel-Sen Ankara 2 No’lu Şube bugün bir basın toplantısı düzenledi. Şube İdari Sekreteri İsmail Kaygusuz, zabıtaların ağır çalışma koşullarına isyan ederek alanlara çıktığını ifade etti. Kaygusuz, Ankaralı zabıtalar olarak yarın saat 10.30’da Kolej’de bulunan Çankaya Belediyesi önünden toplanarak YKM önüne yürüyeceklerini duyurdu. Tüm Bel Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Satı Burunucu Çalı da, Meclisin açılmasıyla birlikte sıkıntı, sorun ve talepleri içeren dosyaları Meclise sunacaklarını kaydetti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sahaf Festivali kitap kurtlarını bekliyor

SONRAKİ HABER

FT: Erdoğan, Suriye'de fazla ileri gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...