25 Eylül 2012 08:51

Sahaf Festivali kitap kurtlarını bekliyor

Bu yıl 6.sı düzenlenen Beyoğlu Sahaf Festivali başladı. Festival, kitap kurtlarını Tepebaşı’ya bekliyor. 14 Ekim tarihine kadar sürecek olan bu yılki festivale, 75 sahaf katılıyor.Tozlu raflar, yıpranmış saman kağıtları arasında heyecan ve merak karışımı bir yolculuğa çıkarmayı amaçlıyor sahaflar.Hıbır, Leman, Avni, Penguen, Akbab

Sahaf Festivali kitap kurtlarını bekliyor
Paylaş

Bu yıl 6.sı düzenlenen Beyoğlu Sahaf Festivali başladı. Festival, kitap kurtlarını Tepebaşı’ya bekliyor. 14 Ekim tarihine kadar sürecek olan bu yılki festivale, 75 sahaf katılıyor.
Tozlu raflar, yıpranmış saman kağıtları arasında heyecan ve merak karışımı bir yolculuğa çıkarmayı amaçlıyor sahaflar.
Hıbır, Leman, Avni, Penguen, Akbaba gibi mizah dergileri, Cumhuriyet, Akşam gibi günlük gazeteler, Varlık, Yazko Edebiyat, Serveti Fünun (Osmanlıca) gibi edebiyat, Ses, Dünya, Hayat gibi magazin dergileri, Eski Yeşilçam Afişleri ve İstanbul Fotoğrafları festivalde sıklıkla bulunabilecek dergiler, kitaplar ve materyaller arasında. Bunların yanı sıra bir çok piyasa kitabı da sahafların raflarında yer alıyor.
Sahaf kağıt ve kitap tüccarı anlamına geliyor. Genellikle kullanılmış ya da eski kitap alıp satan kişiye deniliyor. Basımı yapılmayan kitaplar, belli bir dönemde yayınlanmış dergiler, el yazması nadide eserler, eski zaman fotoğrafları, film afişleri, plaklar sahafın ilgi alanına giren materyaller. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

KCK operasyonları, AKP’nin intikam saldırısıdır

SONRAKİ HABER

Zabıtalar ve itfaiyeciler Ankara’ya yürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...