25 Eylül 2012 07:59

Şerzan Kurt kararına savcıdan itiraz

MUĞLA Üniversitesi öğrencisi Şerzan Kurt’u öldüren polis Gültekin Şahin’in 8 yıl ceza almasına davanın savcısından itiraz geldi. Savcı, “Toplanan deliller ile dava dosyası aydınlandığından sanığın suçu sübut (sabit) bulmuştur” dedi ve “olası kasıtla adam öldürme” suçundan 20 yıl ila 2

Şerzan Kurt kararına savcıdan itiraz
Paylaş


SAVCI: CEZA 20 YIL OLMALI

Muğla’da üniversite öğrencisi Şerzan Kurt’u öldüren polis hakkında, ‘hakkaniyet’ gereği yürürlükten kaldırılmış olan eski TCK’yı uyarlayarak sekiz yıl hapis cezası veren mahkeme kararını, savcı temyiz etti. Cumhuriyet Savcısı Cevdet Doğan, sanık polise ‘suça yardım’ indirimi yapılamayacağını belirterek, “olası kastla adam öldürmek’ten 20 ila 25 yıl ceza verilmesi gerektiğine” dikkat çekti.

Savcının temyiz dilekçesini değerlendiren Şerzan Kurt ailesi avukatlarından Arif Ali Cangı, “Savcının temyizi, ‘suça yardım’ düzenleyen TCK’nin 39 maddesinin uygulanmaması yönünde. Bizim de en önemli temyiz gerekçemiz bu olacak” dedi.

‘EN HAKKANİYETLİ BU’ DEĞİLMİŞ

Muğla’da, 11-12 Mayıs 2010’da, polis Gültekin Şahin ve Oktay Kebapçı silahlarını çekmiş; Şahin’in açtığı ateş sonucunda üniversiteli Şerzan Kurt hayatını kaybetmişti. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “kasten adam öldürmek” iddiasıyla iki buçuk yıldır tutuklu yargılanan Şahin, geçen 7 Eylül’deki son duruşmada, 8 yıl hapse çarptırılarak tahliye edilmişti.

Mahkemenin bu cinayeti, yeni yasada bulunmayan “faili belli olmayacak şekilde adam öldürme” suçu kapsamına alarak karar verdiği ortaya çıkmıştı. Kararda, bu sıradışı formül için “En hakkaniyetli çözüm” olarak ifade edilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mustafa Koç, Ağar’ı ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Bin imza Valiliğe sunuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...