24 Aralık 2018 06:03

Cinsiyetçilikle suçlanan radyocu için karar: Feminist konuk alacak

Arjantin'de cinsiyetçilikle suçlanan bir radyo programı sunucusunun her hafta programında feminist konuk ağırlaması kararlaştırıldı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Arjantin'de kadın düşmanı söylemlerde bulunmakla suçlanan bir radyo programı sunucusunun, beş ay boyunca her hafta programında bir feminist konuk ağırlaması kararı alındı.

BBC Türkçe’nin haberine göre; savcılarla varılan anlaşma sonucunda sunucu Angel Etchecopar, yayına alacağı feminist konuğunun 10 dakika boyunca sözünün kesemeyecek ve konuğunun sözü bitmeden herhangi bir eleştiride bulunamayacak.

Karar, savcıların sunucuyu cinsiyet ayrımcılığı yapmakla suçlamasının ardından alındı.

FEMİNİSTLERE ‘FEMİNAZİ’ DEDİ

Le Monde gazetesinin haberine göre sunucu Radio 10 kanalındaki programında feministler için 'feminaziler' ifadesini kullandı ve feministlerin 'iğrenç insanlar olduklarını' söyledi. 

La Nación gazetesine konuşan Savcı Federico Vilalba Diaz, sunucu Etchecopar'ın 'kadınlara karşı saygısızlık yapmak, hakarette bulunmak, ayrımcılık yapmakla' suçlandığını ifade etti.

Bu ayın başında Arjantin parlamentosu, tüm yetkililerin cinsiyet eşitliği eğitimi almasını öngören yasayı onayladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bolu'da midibüs devrildi 10 kamu emekçisi yaralandı

SONRAKİ HABER

En fazla tuvalet kâğıdını ABD'liler tüketiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...