24 Eylül 2012 18:27

‘Teşekkür edecek bir şey yok’

Türkiye Ulusal Öğrenci Konseyinden Başbakana ‘Harç teşekkürü’ geldi. Şehir merkezlerine astığı pankart ile ‘Harçları kaldıran Başbakana’ teşekkür eden konsey, bir de teşekkürünü Başbakana yaptığı makam ziyareti ile iletti.  Bu teşekkürlere tepki gösteren öğrenciler, ikinci ö

‘Teşekkür edecek bir şey yok’
Paylaş
Sinem Uğurlu

TEŞEKKÜR ÜZERİNE TEŞEKKÜR

Türkiye Ulusal Öğrenci Konseyi,  İstanbul’un merkezi yerlerine, üzerinde “Biz öğrencileri üniversite harçlarından kurtardığı için Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederiz” yazılı pankart astı.

Geçtiğimiz günlerde de Zirve Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Yusuf Meşe ve Türkiye Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet Başbakan Erdoğan’a teşekkür ziyareti gerçekleştirmişti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in de katıldığı ziyarette konuşan Zirve Üniversitesi Konsey Başkanı Yusuf Meşe, “Sağlanan burslar, yüksek lisans, master ve doktora programlarına verilen imkanlar üniversite öğrencilerinin bu dönemlerini daha rahat geçirmelerini sağlayacaktır” diyerek Başbakana teşekkürlerini iletmişti.

Henüz açılan üniversitelerde ise, birinci öğretimler harç ödememesine rağmen, ikinci öğretimlerin ödediği harç miktarı 770 lira ile 4 bin 268 lira arasında değişiyor.

‘KENDİLERİ ÇALIP KENDİLERİ OYNUYOR’

Konseyin Başbakana teşekkürünü sorduğumuz İstanbul Makine Mühendisleri Öğrenci Komisyonu Başkanı Efe Ersöz, konseyin yaptıklarını “Kendileri çalıp kendileri oynuyor” diye yorumladı. İktidarın eğitimi parasız hale getirmek gibi bir hedefinin olmadığını söyleyen Ersöz, “Seçimler yönelik bir iş. Üniversite gençliği AKP’ye en uzak kesim. Bu son dönemde daha da uzaklaştı. AKP’nin de gençlik örgütü henüz üniversitelerde çok örgütlü değil. İşte bu öğrenci temsilcilikleri sayesinde, bizim de bıraktığımız boşluklardan yararlanarak oralarda kendisine alan açmak isiyor” diye konuştu. Parasız eğitim istediği için tutuklanan öğrencileri de hatırlatan Ersöz, “Bu durumda teşekkür edilecek bir yan yok” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)


‘SADECE HARCA PARA ÖDEMİYORUZ’

Tıp Öğrencileri Kolu Başkanı Ceren Şen, harçlarla ilgili yapılan yeni düzenlemenin parasız eğitim taleplerini karşılamadığını ifade etti. Üniversite öğrencilerinin harçlar dışında barınma, yol ve yemeğe de yüksek ücretler ödediğini belirten Şen, “Bunlar parasız hale getirilmeden, parasız eğitim sağlandı denilebilir mi” dedi. Yeni dönemde tıp öğrencileri kolu olarak, parasız eğitim için mücadele edeceklerini de duyurarak, “ Üniversite öğrencilerini temsil ettiklerini söylüyorlar. Ancak bu temsilcilerin neyi anlamadıklarını anlamıyorum. Teşekkür etmek yerine, neden bizle birlikte değiller? Neden parasız eğitim ve sağlık için mücadele etmiyorlar” diye sordu.


‘BİR DÖNEM İÇİN 385 TL ÖDEDİM’

İstanbul Üniversitesi İkinci Öğretim Öğrencisi Cansu Bozyurt: Benim Başbakana hiçbir teşekkürüm yok. Sadece bir dönem için 385 lira ödedim. Bir yandan da iş arıyorum. Ama okul başladığı için de çalışmak çok zor olacak. Öğrencilerin kira yol masrafı var zaten. Harcı ödedim, ama daha bunun ders kitabı var. Konseyin pankarta yazdığı kişisel bir görüş olmuş.

ÖNCEKİ HABER

‘Adalet yok’ diyen Savranoğlu işçileri yargılanacak

SONRAKİ HABER

OMK işçileri direnişte

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...