24 Eylül 2012 17:11

Hükümet protokolleri inkar etti, tezkereyi uzattı

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Federal Kürdistan Bölgesi'ne ilişkin tezkere süresinin 1 yıl daha uzatıldığını açıklarken, Oslo'da yapılan görüşmelerde bir mutabakat metninin sözkonusu olmadığını iddia etti.Başbakan Erdoğan başkanlığında Merkez Binada yapılan ve

Hükümet protokolleri inkar etti, tezkereyi uzattı
Paylaş


Başbakan Erdoğan başkanlığında Merkez Binada yapılan ve yaklaşık 5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, açıklamalarda bulundu. Arınç, şunları söyledi: "Sınır ötesi harekat yetkisi için TBMM 'den tekrar yetki istendi. TSK unsurlarının Irak'ın kuzey bölgesiyle mücavir alanlara gönderilmesine ilişkin, TBMM tarafından verilen izin süresinin, 17 Ekim 2012 tarihinden itibaren 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkere, Bakanlar Kurulunca imzalanıp TBMM 'ye gönderildi. Umuyorum 1 Ekim'de TBMM yasama görevine başladığında öncelikli olarak tezkereyi görüşmüş olacak."

Arınç, Oslo görüşmelerinin hatırlatılması üzerine, durumun gündem değiştirmek için CHP'li Haluk Koç tarafından gündeme getirildiğini, ancak kimse tarafından sahiplenilmediğini kaydetti. PKK ile yapılan görüşmelerin protokollerini inkar eden Arınç, "Bu konu çok yeni bir olay değil. Haluk Koç nereden aklına geldiyse 1 sene sonra yeniden gündeme getirdi. Bu gündemi değiştirmek için kullanılan bir maniveladır. Geçmişte yaşanmış olay, İstihbarat birimlerinden birkaç kişi, örgüt yetkilisi birkaç kişi ile görüşmüştür. Bir mutabakat metni gibi bir durum söz konusu değildir. Bu ülkenin bekası için istihbarat yetkilileri kiminle gerekiyorsa görüşebilir. Bir ülkede istihbarat örgütü varsa bunu yapmak durumundadır. Yapmıyorsa sorumludur. Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu 36. maddesinde bu görevleri yüklenmiş olan insanların doğrudan yargı önüne çıkarılamayacakları, yargılanamayacakları, sorgu, suale tabi tutulamayacakları hükmü varsa bunun içindir. Yaptıkları işin niteliği onlara böyle bir koruma kanunu getiriyor. Haluk Koç'un ortaya attığı bu konu kimse tarafından sahiplenilmedi" dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Fransa askeri operasyona hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

‘Adalet yok’ diyen Savranoğlu işçileri yargılanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...