25 Eylül 2012 04:01

Başkent'te 4+4+4 tepkisi büyüyor

4+4+4’le birlikte çocuklar okullarda zorluk üstüne zorluk yaşadılar. Veliler ise, hem imam hatibe dönüştürülen okullardan, hem de küçük yaştaki çocuklarını, altyapısı uygun olmayan okullara göndermekten dolayı tedirginler. Ankara’da eğitimdeki tüm olumsuzluklar ve keşmekeşe karşı önceki gü

Başkent'te 4+4+4 tepkisi büyüyor
Paylaş

SORUNLAR DAYANIŞMAYLA ÇÖZÜLECEK

Keçiören’de 19 Mayıs Mahallesi Muhtarlığı yeni eğitim sistemine “hayır” demek için  kapalı pazar alanında protesto konseri düzenledi. “Halkın sorunlarını, halkın dayanışmasıyla çözelim” pankartının yer aldığı konserde Aşık Gulabi, Pınar Sağ, Ali Mürşit Göktaş, Grup Yolcu ve 19 Mayıs Mahallesi Kadın Dayanışma Atölyesi öğrencileri türkülerini seslendirdiler. Konser öncesi konuşan 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı Ali Gölpınar, yeni eğitim sisteminin emekçi halkın zararına olduğunu, bu sistemle “Sanayide hakkını alamayan işçiler ve cephede ölecek askerler” yaratılmaya çalışıldığını söyledi.

SEYRANBAĞLARI’NDAN 7 EKİME ÇAĞRI

Çankaya’nın Seyranbağları semtinde CHP, Emek Partisi (EMEP), Halkevleri, TKP ve Alevi  dernekleri bir araya gelerek hep birlikte AKP’nin eğitim sistemine, “Gerici, ırkçı, piyasacı eğitime hayır” pankartıyla karşı çıktılar. Buradaki Özgürlük Parkı’na bir yürüyüş gerçekleştiren mahallelilere, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül de katıldı. Bülbül, burada yaptığı açıklamada 7 Ekim 2012 tarihinde Alevilerin 4+4+4’e karşı yapacakları büyük eyleme çağrı yaptı.

BATIKENT’TE DİĞER OKULLAR İÇİN MÜCADELEYE DEVAM

Kardelen İlköğretim Okuluna imam hatip bölümünün açılmasına karşı mücadeleleri sonuç veren Batıkentli veliler, “Kazandık, ama başka sorunlar ve okullar için mücadeleye devam” dediler. Eğitim Sen, EMEP, ÖDP, TKP, Halkevleri, ve CHP üye ve yöneticileri de yürüyüşe destek verdi. “Batıkentli liseliler” de kendi pankartlarıyla yürüdüler.

Metro durağına yürüyen veliler adına açıklama yapan Öğrenci Velisi Sultan Kıran, okula asılan pankartla imam hatip bölümünün taşınacağını öğrendiklerini belirterek, resmi açıklama yapılmadığından meselenin takipçisi olacaklarını söyledi. Eğitime yönelik saldırılara izin vermeyeceklerini dile getiren Kıran, okullarının laboratuvarı, kantini, müzik odası olan, derslikleri bodrum katta olmayan sağlıklı bir eğitim yuvası olması için mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı. Kıran “Sorunun Kardelen Ortaokulu olmadığını, bütün Batıkent ve ülke sorunu olduğunu biliyoruz ve mücadelemize devam edeceğiz” dedi. Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Dengiz Sönmez ise 4+4+4’e karşı çıkış sebeplerinin başında “parasız eğitim” teriminin yasadan çıkarılması olduğuna dikkat çekti. Açıklamalardan sonra yapılan konserde Grup Eternal, Pınar Sağ ve Grup Günyüzü sahne aldı. (Ankara/EVRENSEL)


‘ASLA VAZGEÇMESİNLER’

Batıkent’te mücadele ederek kazanım elde eden velilerden, mağdur olan öteki okuldaki velilere mesaj var: Adını vermek istemeyen bir veli birlik ve beraberlikle yapılan bir şeyin tadının başka olduğunu söyleyerek, “Bu sonucu bekliyorduk. Umarım başka veliler de bizi örnek alır ve başka okullar için de bir kıvılcım olur. Diğer okullarda aynı mücadeleyi veren veli arkadaşlarımız asla vazgeçmesinler” dedi.

Mücadelelerinin daha bitmediğini vurgulayan Birsen Akkoyun, “Bütün okullarda aynı sonucu alana kadar mücadele edeceğiz. Okulun, laboratuvarı, müzik odası, imam hatip bölümü için kaldırıldı. Kantin yetersiz. Onların da yapılması için mücadele edeceğiz. İmam hatibin taşındığı yeri araştırdık, ancak bulamadık. Ancak Yeni Batıkent’te bir villaya taşındığı söyleniyor. Her gün imzalar topladık, eylemler yaptık, okulun ilk günü boykot yapıp müdürü konuşturmadık. Bu deneyimlerimizi diğer okullarla da paylaşmak ve onlara destek olmak için de çalışma yürüteceğiz” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Belediye Başkanı'nın evine baskın, 3 gözaltı

SONRAKİ HABER

Halkbank’ın vurulmasına az kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...