24 Eylül 2012 10:51

NedCar’da işçi kıyımı

HOLLANDA’daki otomobil fabrikası NedCar, 31 Aralık itibariyle, toplam sayısı 1500 olan işçilerinin ve personelinin tümüne birden çıkış verecek. Büyük bir mali sıkıntı yaşayan fabrika, bu kararı almasına karşın, yine de 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren üretimini  sürdürecek.NedCar’ın şimdiki sahibi Mitsubishi

NedCar’da işçi kıyımı
Paylaş

HOLLANDA’daki otomobil fabrikası NedCar, 31 Aralık itibariyle, toplam sayısı 1500 olan işçilerinin ve personelinin tümüne birden çıkış verecek. Büyük bir mali sıkıntı yaşayan fabrika, bu kararı almasına karşın, yine de 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren üretimini  sürdürecek.

NedCar’ın şimdiki sahibi Mitsubishi. 1 Ocaktan itibaren fabrikanın yeni sahibi VDL olacak. Geçen temmuz ayında taraflar arasında varılan anlaşmaya göre, bu devir sırasında hiçbir işçinin ve personelin çıkışı verilmeyeceği karar altına alınmıştı. 1 Ocaktan itibaren NedCar’ın yeni sahibi olan VDL, BMV için Mini arabaları üretimine geçecek ve ilk Mini’ler, 2014 yılının ikinci yarısından itibaren piyasaya sürülecek. Yeni dönemde VDL, başlangıçta 300 işçiyle üretime devam edecek. 1 Ocak 2015 tarihine kadar bütün işçiler, anlaşma gereği,  yeniden işlerine kavuşacak deniliyor. Üretim süreci aralığında NedCar’ın “eski işçileri”ne ödenecek olan bütün ödentiler, maaşlar kesintisiz olarak ve yüzde 100 ödenecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Guardian: Esad’a karşı savaşan çok sayıda Türk var

SONRAKİ HABER

Sel, 21 can aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...