24 Eylül 2012 10:50

Ergenekon’da iki vekil tanık olacak

ERGENEKON davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP Milletvekili Emrehan Halıcı’nın tanık olarak dinlenilmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca Eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, Emekli Orgeneral Teoman Koman, Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş’ın da tanık olarak dinlenmesine karar verdi.İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 65’i tu

Ergenekon’da iki vekil tanık olacak
Paylaş

ERGENEKON davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP Milletvekili Emrehan Halıcı’nın tanık olarak dinlenilmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca Eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, Emekli Orgeneral Teoman Koman, Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş’ın da tanık olarak dinlenmesine karar verdi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 65’i tutuklu 274 sanıklı Ergenekon davasının 233. duruşması bugün görüldü.

Silivri’de yapılan duruşmada Emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Emekli Albay Dursun Çiçek, Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin’in de aralarında bulunduğu 41 tutuklu hazır bulundu.

BALBAY, ÖZKAN VE PERİNÇEK YOKTU

Davadan 16 celse men edilen CHP İzmir Milletvekilli Mustafa Balbay ve Gazeteci Tuncay Özkan ile esas hakkındaki savunmasının alınmasına kadar duruşmalardan men edilen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in yanı sıra Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın da aralarında olduğu 24 tutuklu sanık duruşmaya katılmadı.

VEKİLLER DE DİNLECEK

Sanık ve avukatların tanık dinletme taleplerini değerlendiren Mahkeme Heyeti, tanık olarak dinlenmesine karar verilen isimleri açıkladı: Eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, Emekli Orgeneral Teoman Koman, Eski Emniyet Amiri Ahmet İhtiyaroğlu, AKP Milletvekili Şirin Ünal, CHP Milletvekili Emrehan Halıcı, Faruk Demir ve Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş.

Mahkeme Heyeti, bu isimlerin önümüzdeki günlerde Silivri’ye gelerek ifade vermesine karar verdi.
(İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

CHP, AKP’nin kapatılması için yargıya başvurdu

SONRAKİ HABER

Guardian: Esad’a karşı savaşan çok sayıda Türk var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa