18 Aralık 2018 21:52

Akar: Bedelli askerlikten 9 milyar 533 milyon lira gelir elde edildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerlik başvuruları sonrasında 9 milyar 533 milyon lira geldiğini açıkladı.

Fotoğraf: Fatih Mehmet Kürkçü/AA

Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, Milli Savunma Bakanlığı 2019 yılı bütçesi üzerinde görüşmeler yapılırken konuşan Bakan Hulusi Akar bedelli askerlik için 635 bin 582 yükümlünün başvurduğunu belirterek, "Bize gelen rakamlara göre 9 milyar 533 milyon TL toplam gelir elde edildi” diye konuştu.

‘TEK TİP ASKERLİK’

"Tek tip" diye adlandırılan yeni askerlik sistemine yönelik çalışmaların da ayrıntılı şekilde, ilgili bakanlıklarla, koordineli şekilde devam ettiğini dile getiren Akar, "İnşallah önümüzdeki yıl için daha gecikmeden bu açıklanacak. Hem eğitim öğretim süreleri hem mesleki eğitimlere katkısı bakımından, mesleki eğitimi olanların statü kazanması bakımından tüm bakanlıklarla görüştük, konuştuk, devam ediyoruz." dedi.

Uzman erbaşlar başta olmak üzere subay ve astsubayların özlük haklarına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade eden Akar, "Orduevleri, uzman erbaşlarımıza bazı yerler düzenlenmesi konusu vardı. Özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir'e kursa gelen gençlerimiz bazı sıkıntılar yaşıyorlardı. Onun için Ankara'da başladık, yer temin ettik, örnek olarak bunu açacağız ve daha sonra ilk fırsatta İstanbul'da iki, İzmir'de bir olmak üzere başlayıp bunu geliştireceğiz." değerlendirmesinde bulundu. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Kar yağışı nedeniyle 3 ilde eğitime ara verildi

SONRAKİ HABER

ABD, Türkiye'ye Patriot satışına onay verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...