24 Eylül 2012 10:11

BDP, AKP döneminde ölen asker sayısını sordu

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a AKP hükümeti döneminde yaşamını yitiren asker sayısı ve ‘zorunlu askerlik’ uygulamasını sordu.Akat, Bakanın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu önergede “2002’den günümüze askerlik esnasında hayatını kaybeden asker sayısı kaç

BDP, AKP döneminde ölen asker sayısını sordu
Paylaş

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a AKP hükümeti döneminde yaşamını yitiren asker sayısı ve ‘zorunlu askerlik’ uygulamasını sordu.
Akat, Bakanın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu önergede “2002’den günümüze askerlik esnasında hayatını kaybeden asker sayısı kaçtır? Son on yılda askerlik görevini yerine getirirken eğitim ve tatbikatlar esnasında kaza ile yaşamını yitiren asker sayısı kaçtır? Ölenlerin zorunlu askerlik yapan ve TSK personeli olanlar ölçütüne ve rütbelerine göre dağılımı nasıldır? Son on yılda zorunlu askerlik görevini ifa ederken intihar eden asker sayısı kaçtır? Bakanlığınızın ‘Zorunlu askerlik’ uygulamasını kaldırmaya yönelik bir projesi var mıdır?​” sorularına yer verdi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de gözaltına alınan 3 kişi serbest

SONRAKİ HABER

BDP milletvekilleri Antep’te

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...