18 Aralık 2018 04:59

Beyaz Saray: Trump, Erdoğan'a Gülen'i iade edeceğini söylemedi

Beyaz Saray'dan Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'Trump, Erdoğan'a Gülen'in iadesi için çalıştıklarını söyledi' sözlerine yalanlama geldi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Beyaz Saray'dan ismini vermeyen bir yetkili Reuters'a yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Fethullah Gülen'i Türkiye'ye iade edeceklerine ilişkin bir beyanda bulunmadığını söyledi.

BBC Türkçe'nin yansıttığı habere göre, "Başkan Trump, G20 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldiğinde Gülen'in iade edileceği vaadinde bulunmadı" dedi.

Trump ve Erdoğan 30 Kasım - 1 Aralık tarihlerinde Arjantin'de düzenlenen G20 Zirvesi'nde bir araya gelmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, pazar günü yaptığı açıklamada Arjantin'deki zirvede Trump'ın Erdoğan'a "Gülen ve diğerlerinin iadesi için çalışıyoruz" dediğini söylemişti.

ABD Başkanı Donald Trump hakkında daha önce 'Suudi Arabistan hükümeti üzerindeki baskıyı hafifletmek' amacıyla Fethullah Gülen'i Türkiye'ye iade etmeyi düşündüğü iddiaları ortaya atılmıştı. Trump ise Gülen'in iadesinin gündemlerinde olmadığını ifade etmişti.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, FBI'ın, "Gülen Yapılanması" ile ilgili olarak yaklaşık 15 eyalette çok ciddi bir soruşturma yürüttüğünü söyleyerek "Hatta New Jersey dahil bazı yerlerde tutuklamalar da başladı. Böyle gelişmeler olduğunda da kamuoyuna bilgi veriyoruz" demişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

CHP'nin İstanbul, Ankara, Antalya ve Adana adayları belli oldu

SONRAKİ HABER

Kosova'nın ordu kurma kararı BM Güvenlik Konseyi'nde görüşüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...