24 Eylül 2012 08:56

4 sağlık çalışanı KKKA’dan hayatını kaybetti

TÜRK Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 2006 yılından beri 4 sağlık çalışanının hastalardan bulaşan KKKA nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, “Kene vakalarının olduğu bölgelerdeki bazı hastanelerde kene birimi kurulması zaruret haline gelmiştir” dedi.Samsun’da Doktor Mustafa Bilgiç’in KKKA hastalığı n

4 sağlık çalışanı KKKA’dan hayatını kaybetti
Paylaş

TÜRK Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 2006 yılından beri 4 sağlık çalışanının hastalardan bulaşan KKKA nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, “Kene vakalarının olduğu bölgelerdeki bazı hastanelerde kene birimi kurulması zaruret haline gelmiştir” dedi.

Samsun’da Doktor Mustafa Bilgiç’in KKKA hastalığı nedeniyle hayatını kaybetmesi ile ilgili bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kenenin Türkiye’de çiftçilerden sonra sağlık çalışanlarını tehdit ettiğini söyledi. 2006 yılından beri 4 sağlık çalışanının hastalardan bulaşan KKKA nedeniyle öldüğünü belirten Kahveci, “2006 yılında Çorum’da Hemşire Nazlı Yazıcı, 2008 yılında da Bolu’da hemşire olarak görev yapan Arzu Öğren, 2009 yılında Samsun’da 18 yaşındaki sağlık teknisyeni Kübra Yanık ve son olarak yine Samsun’da Doktor Mustafa Bilgiç hastalardan bulaşan KKKA hastalığı nedeniyle hayatlarını kaybettiler. Geçmiş yıllarda Diyarbakır’da ve Ankara’da da doktorlarımıza hastanede bu hastalık bulaştı. Hastanelerde mutlaka önlem alınması gerekiyor.” dedi.

Kene vakalarının olduğu bölgelerdeki bazı hastanelerde kene birimi kurulması önerisini getirdiklerini hatırlatan Kahveci, “Aksi halde sağlık çalışanları arasında bu hastalıktan ölümler yaşanmaya devam edecektir” diye konuştu. (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

TEB’den Ezcacılık Günü açıklaması

SONRAKİ HABER

Metroyu iki dere arasına yapmışlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...