16 Aralık 2018 15:17

Çığın altında kalan dağ keçisinin iki bacağı kırıldı

Çığ kütlesinin üzerine düşmesi sonucu sürüklenen dağ keçisinin iki bacağı ve dişleri kırıldı. Dağ keçisi tedavi altına alındı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hakkari’de, Sümbül Dağı'ndan inen çığ kütlelerinin altında kalarak Hakkari - Çukurca yoluna kadar sürüklenen dağ keçisinin iki bacağı kırıldı. Koruma altında olan yaralı dağ keçisi, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü'nce tedaviye alındı.

3 bin 467 rakımlı Sümbül Dağı'ndan inen çığ, dağın yamacında bulunan dağ keçisini sürükleyerek, Hakkari-Çukura yoluna kadar getirdi. Bölgeye fotoğraf çekmek için gelen Sadullah Seven, ağır yaralı dağ keçisini fark ederek, polis ekiplerine bildirdi. Polis, dağ keçisinin iki bacağının ve dişlerinin kırık olduğunu görünce, kanamasını durdurmak için bacağına bez bağladı. Yaralı keçi, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Hakkâri İl Şube Müdürü Necmettin Yılmaz, yaralı keçiye ilk müdahalenin yapıldığını, müdahalenin ardından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne götürülüp burada tedavisine devam edileceğini belirtti.

Keçi, iyileştikten sonra yeniden doğaya bırakılacak. (Hakkari/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da yağışlar nedeniyle mahsur kalan iki kişiden birine ulaşıldı

SONRAKİ HABER

Japonya'da restoranda patlama meydana geldi, 41 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...