16 Aralık 2018 15:01
Son Güncellenme Tarihi: 16 Aralık 2018 18:35

Antalya'da yağışlar nedeniyle mahsur kalan iki kişiden birine ulaşıldı

Antalya'da Çalbalı Dağı'nda aşırı yağış nedeniyle mahsur kalan iki kişiden birine ulaşıldı. Arama çalışmaları devam ediyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Antalya'nın Konyaaltı ilçesine bağlı Hisarçandır Mahallesi'ndeki dağlık alanda, aşırı yağış nedeniyle mahsur kalan iki doktordan birine ulaşıldığı, diğeri için de çalışmaların devam ettiği bildirildi. İki doktorun da sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Antalya İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Fevzi Timur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzman doktorlar Cahit Bozyel ve Mehmet Salih Aslan'ın, Hisarçandır'daki Çalbalı Dağı'nda aşırı yağış nedeniyle mahsur kaldıkları yönünde ihbar aldıklarını söyledi. 

Doktorlarla telefonla irtibat kurulduğunu ve sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Timur, mahsur kalan doktorlardan Cahit Bozyel'in kurtarıldığını ve bölgeye yakın bir köye götürüldüğünü ifade etti.

Uzman doktor Mehmet Salih Aslan ile ilgili arama çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Timur, her iki doktorun da sağlık durumunun iyi olduğunu, Aslan'ın yanında çadırı bulunduğunu ve korunaklı bir bölgede olduğu belirtti. 

Öte yandan Antalya'nın Kemer ilçesinde dün başlayan şiddetli yağmur ve rüzgar, bugün de etkili olurken, Kesmeboğazı mevkisindeki derenin taşması sonucu restoranı su bastı. Kemer - Gedelme yolu ise yamaçtan düşen kayalar ve toprak nedeniyle bir süre ulaşıma kapandı. Kemer Belediyesi ekipleri, yolu iş makineleriyle çalışma yaparak, açtı.

Sağanak nedeniyle Ağva Deresi dolarken, akan suyun şiddeti, Kesmeboğazı mevkisinde ve Kiriş'teki Ağva Deresi'nin denizle buluştuğu noktada daha fazla hissedildi. Bölge sakinleri, Kesmeboğazı ve Kiriş'e araçlarıyla gelerek, fotoğraf ile video çekip, sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Ağva Deresi, 2003 yılında tamamen dolmuş ve şiddetli yağmur nedeniyle bölgede sel felaketi yaşanmıştı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Antalya Valiliği Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu ve yarın okulların tatil olmadığını duyurdu. Paylaşımda, "Valiliğimizin Twitter hesabı üzerinden montaj yapılarak yarın okulların tatil olduğunu belirten ve sosyal medyada yayılan ekran görüntüsü asılsızdır, itibar edilmemelidir." ifadesi yer aldı. 

BODRUM'DA SAĞANAK ETKİLİ OLDU

Bodrum'da da, etkili olan sağanak, sele neden oldu. Cadde ve sokakların göle döndüğü ilçede, bazı ev ve işyerlerini su bastı.

Bodrum'da, zaman zaman etkisini arttıran sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Gök gürültülü sağanak, ilçe merkezi ile Gümbet, Bitez, Ortakent, Konacık ve Yalıkacak mahallelerinde etkili oldu. Yüksek kesimlerden inen sel suları cadde ve sokakları dereye çevirdi. Bazı ev ve işyerlerini su bastı. Sürücüler yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Bitez Mahallesi'ndeki Köyiçi Deresi taştı. Taşkın suları nedeniyle Bitez-Ortakent karayolu trafiğe kapandı.Bodrum Belediyesi ekipleri, yollarda biriken suları tahliye çalışmalarına başladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Köyün başka ilçeye bağlanması için halk oylaması yapıldı

SONRAKİ HABER

Çığın altında kalan dağ keçisinin iki bacağı kırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...