16 Aralık 2018 12:05

Van’da gözaltına alınan 11 kişi serbest bırakıldı

Van'da açlık grevine girdiği için gözaltına alınan 11 kişi serbest bırakıldı. Diyabakır’da ise 35 HDP’linin gözaltı süreleri uzatıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek amaçlı açlık grevine girdiği için gözaltına alınan 11 kişi, emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Diyabakır’da ise 35 HDP’linin gözaltı süreleri uzatıldı.

MA'nın haberine göre, açlık grevi eyleminde 39. günü geride bırakan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in taleplerinin sahiplenilmesi amacıyla Van’da açlık grevine giren 4’üncü grup HDP il binasına yapılan baskınla gözaltına alınmıştı. Aralarında Edremit Belediye Eş Başkanı Rojbin Sevil Çetin’in de olduğu 11 kişi emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

DİYARBAKIR’DA GÖZALTI SÜRELERİ UZATILDI

12 Aralık’ta 3 günlük açlık grevi eylemine HDP Diyarbakır İl binasında giren 35 HDP’li, il binasına yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmıştı. Gözaltılara ilişkin tutulan polis tutanağı için davet usülüyle Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılan HDP il yöneticisi Ramazan Kaval ve Mustafa Akengin de gittikleri emniyette gözaltına alınmıştı. Savcılık “delillerin tamamlanmaması” gerekçesiyle gözaltı sürelerini uzatma talebinde bulundu. Talebi değerlendiren Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi ise Ramazan Kaval ve Mustafa Akengin dışında diğer 35 HDP’li hakkında ek gözaltı kararı verdi.

Öte yandan 27 Kasım’dan itibaren süresiz-dönüşümlü açlık grevine başlayan tutukluların 10 günlük eylemlerini, üçüncü grup devraldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Faciaya önlemleri buymuş: Marşandiz’den yavaş geçin!

SONRAKİ HABER

İşyerinde mobbinge uğradı, işten ayrılmaya zorlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...