16 Aralık 2018 10:53
Son Güncellenme Tarihi: 16 Aralık 2018 11:17

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'ya: Bu defa kaçmaya fırsat bile bulamazsın!

Esenler'de 'Millet Bahçesi' açılışında konuşan Tayyip Erdoğan, yerel seçim merkezli konuşmasında CHP'yi ve Kılıçdaroğlu'yu hedef aldı.

Fotoğraf: Kayhan Özer/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler'de 15 Temmuz Millet Bahçesi ile yapımı tamamlanan tesis ve projelerin toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, konuşmasında CHP'yi ve Kemal Kılıçdaroğlu'yu hedef aldı.

Esenler'de toplu açılış töreninde yerel seçimler odaklı konuşan Erdoğan'ın hedefinde CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

AKP döneminde hayata geçen projelerden bahseden Erdoğan, "Bakınız Marmaray, nasıl? Güzel değil mi, kullandınız mı? Avrasya Tüneli nasıl, kullandınız mı? Bizden önce böyle bir şey var mıydı? Hayaldi değil mi? Şimdi denizin altından hem Marmaray ile gidiyoruz hem de araçlarımızla

'CHP ÇÖP DEMEKTİR'

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: CHP çöp demektir, CHP susuzluk demektir, CHP hava kirliliği demektir, CHP yoksulluk demektir, CHP yasaklar demektir ve CHP, yoksulluğun daniskası demektir. O yokluğu, o yoksulluğu aramızdaki yaşlı amcalarımız iyi bilir. Biz de babalarımızdan o nüfus kağıtlarındaki mühürleri görünce öğrendik. Ne çileler çekmişler, ne sıkıntılar yaşamışlar. Biz de gençlik yıllarımızda mazot, benzin, gaz yağı kuyruklarını biliriz. Bunları bize CHP yaşattı. Utanmadan, sıkılmadan farklı şeyler konuşuyorlar.

'BAY KEMAL, TERÖRİSTLERLE OMUZ OMUZA OLMAKTAN VAZGEÇ'

Özgür Suriye Ordusu ile yapılan operasyonlarda başarı kazanıldığını söyleyen Erdoğan "Bay Kemal, bak sen de bunları iyi bil. Bu teröristlerle el ele, kol kola dolaşma. Onlardan sana fayda yok Bay Kemal. Yerli ve milli ol. Bu teröristleri savunmaktan vazgeç. Bunlarla kol kola olmaktan vazgeç. Teröristlerle omuz omuza olmaktan vazgeç. 31 Mart'ta yine onlarla birlikte yola çıkmaya hazırlanıyor. Bay Kemal. Açık ol açık. Dürüst ol dürüst. Bu millet de seni bir şey zannetsin" dedi.

'KILIÇDAROĞLU, KAÇMAYA VAKİT BULAMAZSIN!'

Erdoğan, Türkiye tarihinde KOBİ'lere kendileri kadar destek veren, kaynak tahsis eden bir başka hükümet olmadığını iddia ederek, "Tarımsal ihracatımızı 3,7 milyar dolardan, 17 milyar dolara çıkarttık Bay Kemal. Esnaflar konusunda söyledikleri de baştan aşağı yalan, yanlış. 2002 yılına kadar açılan her iş yerine karşın bir iş yeri kapanan ülkeydik, bugün ise otomotivden savunma sanayisine, gıdadan madenciliğe kadar her alanda üreten, ihraç eden, başarısına başarı katan bir ülkeyiz ama Bay Kemal'in asıl karın ağrısı bu, CHP yönetimini asıl rahatsız eden artık Türkiye'nin namerde muhtaç olmamasıdır." diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: Çünkü CHP zihniyeti Türkiye'nin büyümesinden, ilerlemesinden, milletimizin refahının artmasından, hak ve özgürlüklerinin genişlemesinden değil, tam tersine sefaletten ve faşizmden güç alır. İşte gitti Almanya'ya, Almanya'da kimlerle resim çektiriyor? PKK'nın Almanya'daki uzantısı durumunda olanların bir araya geldiği kişilerle toplanıyor, o paçavralarını Avrupa Parlamentosu'nda sergileyenlerle beraber resim çektiriyor. Değerli kardeşlerim, istikametini kaybetmiş. Demokraside ve ekonomide attığımız her adım, bunların kabusudur. Sermayelerinin ellerinden gittiğini gördükçe hırçınlaşıyorlar. Yalan ve iftiranın dozunu arttırıyorlar. Her fırsatta milleti sokağa davet etmelerinin sebebi bu. Bay Kemal, kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız. Bak sana bir şey söyleyeyim, burası Paris değil, burası Hollanda da değil, sen eğer Gezi olaylarındaki gibi bir şeyler yapmaya tevessül edersen, o televizyon ekranında ne idüğü belirsiz, kendini bilmez, haddini bilmez birilerinin sokağa davet etmesiyle iş yapacağını zannediyorsan bilesin ki bu millet 15 Temmuz'da FETÖ'cülere ve uşaklarına nasıl bu meydanları dar ettiyse yine dar ederiz. Bunu böyle bilesin.

Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz gecesinde Atatürk Havalimanından tankların arasından kaçıp Bakırköy Belediyesi'ne gittiğini iddia eden Erdoğan, "Bu defa kaçmaya fırsat bile bulamazsın, onu bil. Onun için de bu milletin evlatlarını, sendikaları sokağa davet etmekle bir yere gidemezsin. Eğer gücün yetiyorsa işte sandık, ne yapacaksan gel sandıkta yap. Öyle meydanlarda asla, buna fırsat vermeyiz, gereğini de yaparız. Korkunun ecele faydası yoktur Bay Kemal. Türkiye'nin bu ana muhalefet zihniyetinden kurtulmasına az kaldı. Şurada üç buçuk ayımız var, hazırız değil mi? Üç buçuk ay sonra sandıklardan AK Parti'yi çok daha güçlü bir şekilde çıkarmaya var mıyız? Bizim babalarımız, dedelerimiz bunların elinden çok çekti. Biz de çocukluğumuzdan başlayarak, az eziyet görmedik. İnşallah bizim evlatlarımız, bu musibetten kurtulmuş olarak hayatlarını yaşayacaklardır" dedi.

CHP'DEN ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE TEPKİ

Erdoğan'ın sözlerine CHP kanadından tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Twitter üzerinden tepkisini dile getirerek "Erdoğan Kılıçdaroğlu’nu açıkça tehdit ediyor. Sokak çatışmasını davet ediyor. Saray, siyaseti terörize ediyor. Ama unutmasın ki diktatörlerin sonu genellikle ülkelerinden kaçmak olmuştur. Haddini bil, huzur bozma" dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dr. Arzu Yılmaz: Suriye’de barış ve istikrar olmayacağı açık

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da emekçiler krizin yüküne karşı alana çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...