16 Aralık 2018 10:36
Son Güncellenme Tarihi: 17 Aralık 2018 06:09

Afrin'deki bombalı saldırıda 9 kişi yaşamını yitirdi

Suriye'nin Afrin kentinde pazar yerindeki bombalı saldırıda 9 kişi yaşamını yitirdi, 20'den fazla kişi yaralandı.

Arşiv | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Suriye'nin Afrin kentinde pazar yerine düzenlenen bombalı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti, 20'den fazla kişi yaralandı.

Bölgedeki AA muhabirinin aktardığına göre, Afrin ilçe merkezinde sivillerin yoğun olduğu sebze pazarında bomba yüklü araç infilak ettirildi.

Afrin'in Villalar Caddesi'nde de bir bombalı araç tespit edildiği ve patlatılmadan araç bomba imha ekiplerince etkisiz hale getirildiği bilgisi paylaşıldı.

Fransız haber ajansı AFP'nin haberine göre, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin yöneticisi Rami Abdulrahman saldırıda "5 sivil ve 4 savaşçının öldüğü" bilgisini verdi.

SALDIRIYI 'ZEYTİNİN GAZABI' ÜSTLENDİ

BBC, saldırıyı kendilerine "Zeytinin gazabı" adını veren grubun üstlendiğini aktardı. Grup, internet sitesinde ve Facebook hesabında yayımladığı açıklamada "Türkiye ve bölgede desteklediği grupların Afrin'den güçlerini çekmemesi halinde bu saldırıların devam edeceği" tehdidinde bulundu ve saldırının bölgede devriye gezen Türkiye destekli Suriyeli grupları hedef aldığını belirtti.

AFRİN, MART 2018'DEN BU YANA TSK ÖNCÜLÜĞÜNDEKİ GRUPLARIN KONTROLÜNDE

Afrin, TSK'nin öncülüğünde, cihatçı gruplarla düzenlenen Zeytin Dalı Operasyonu sonucunda Mart 2018'de kontrol altına alınmıştı. Afrin'de yönetimin PYD'den alınması sonrası TSK ile iş birliği yapan cihatçı gruplar arasında yaşanan anlaşmazlıklar sonrası kentte yağma ve talan olayları yaşanmıştı. Kasım ayında Ahrar-u Şarkiye grubunun başını çektiği belirtilen olayların şiddetlenmesi sonrası TSK bölgede sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Almanya'da ırkçılığa karşı eylem: İşçilerin bayrağında ırkçılık yoktur

SONRAKİ HABER

Dr. Arzu Yılmaz: Suriye’de barış ve istikrar olmayacağı açık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...