17 Aralık 2018 11:45
Son Güncellenme Tarihi: 18 Aralık 2018 14:52

Erdoğan, Portakal'ı hedef göstermeyi sürdürüyor: Patlatırlar enseni

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gazeteci Fatih Portakal'ı hedef göstermeyi sürdürüyor.

Fotoğraf: Küçükçekmece/Flickr (CC BY-SA 2.0)

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gazeteci Fatih Portakal'ı hedef göstermeyi sürdürüyor. Konya'da konuşan Erdoğan, Portakal için "Birileri çıkmış Portakal mıdır, mandalina mıdır nedir, sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Portakal için "Buldun ekranı, bu ekrandan milleti sokağa çağırmak.. Bu ülkede benim milletimin onuruyla oynanmaz, hesabı ağır olur." dedi.

Fatih Portakal, pazartesi akşamı Fox Ana Haber'de Erdoğan'ın kendisine yönelik kullandığı bu sözlere yanıt vermeyeceğini söyledi.

FATİH PORTAKAL: AHLAKSIZ DEMESEYDİ İYİYDİ

Gazeteci Fatih Portakal pazar günü Twitter hesabından, Erdoğan'ın Denizli'deki konuşmasında kendisini kastederek yaptığı "Bir tanesi çıkmış sokağa davet ediyor ahlaksıza bak. Sen ne yapıyorsun, burası Paris mi? Gezi olaylarında, 15 Temmuz'da zaten herkes dersini aldı. Bu tür olaylara girişenler bunun bedelini ağır öderler'' açıklamasına yanıt vermişti.

Fatih Portakal, Twitter hesabından “Başları kesilmelidir,” diyene de bir iki laf edilseydi keşke. Her şey bir tarafa, “edepsiz ve ahlaksız” demeseydi iyiydi." ifadelerini kullanmıştı.

TGS: SEÇİM KAZANMAK İÇİN ÜLKEYİ ATEŞE ATMAYIN

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ise hedef gösterilen Fatih Portakal’a destek mesajı paylaştı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullandığı dili eleştirdi. TGS’den yapılan açıklamada “Tehditle, şiddetle gazetecileri ve toplumu baskı altına almaya çalışmak güç değil âcizlik göstergesidir. Sayın Cumhurbaşkanı, gazetecileri hedef göstermeyiniz. Yurttaşları bölmeyiniz, kutuplaştırmayınız. Bir seçim kazanmak için ülkeyi ateşe atmayınız” ifadelerine yer verildi.

Takvim Yazarı Erkan Tan geçtiğimiz hafta yazdığı bir yazıda, "Devlete baş kaldırdılar. Silah sıktılar. Taş attılar. Molotof kokteyli attılar. Sadece kamu mallarına değil binlerce sivil vatandaşın malına mülküne zarar verdiler. Bu nedenle başları kesilmelidir. Bu saatten sonra, Türkiye'de Sarı Yelek hayali kuranların sonu Sarı Etek olur…" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Fatih Portakal, Twitter hesabından kendisine destek verenlere teşekkür etti. Portakal, "Ceple konuşmasını seven biri değilim. O yüzden, büyüğünden küçüğüne, kadınından erkeğine, meslek içinden olanına ya da olmayanına, tanıyanından tanımayanına, eşden dosta; teşekkürler desteğiniz için." dedi. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

CHP Ankara'daki tren faciası için Meclis Araştırması istedi

SONRAKİ HABER

Ahmet Hakan: Erkan Petekkaya beni alkollü bir şekilde arayıp küfretti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...