15 Aralık 2018 03:52

Urfa'da açlık grevine destek veren 5 kişi tutuklandı

Urfa'da HDP Milletvekili Leyla Güven'e destek için yapılan açlık grevine destek veren 5 kişi tutuklandı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Urfa'da tecride karşı açlık grevinde bulunan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek için yapılan açlık grevine destek veren 5 kişi tutuklandı.

Urfa'da PKK Lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı açlık grevine giren DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek açlık grevinin yapıldığı HDP il bansını basan polis 47 kişiyi gözaltına almıştı. 8 kişi serbest bırakılırken, 39 kişi ise adliyeye çıkarıldı.

Adliyeye çıkarılanlardan 39 kişiden Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl  Eş Başkanı Bekir Karakeçili "Yardım yataklık",  Barış Anneleri Selvi Ötünç, Hadle Oğur ile Şükrü Turgut, Mehmet Ali Oba ise "örgüt propagandası yapmak" iddiası ile tutuklanırken 33 kişi ise adli kontrol uygulaması ile serbest bırakıldı.

Öte yandan basılan parti binasının çalışanı olan Suriye uyruklu Halid Müslüm ise, ülkesine gönderilmek üzere Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. Müslüm'ün Kobanê'den IŞİD saldırısında Urfa'ya sığındığı, eşi ve 5 çocuğu ile merkez Haliliye ilçesi Devteşti mahallesinde oturduğu öğrenildi. (Urfa/MA)

ÖNCEKİ HABER

Osmanbey Metro durağında raylara düşen kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Kulis: İYİ Partiye bırakılan iller İnce’yi destekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...