24 Eylül 2012 06:46

Demirtaş, Roboski Anıtı’nı açtı

Bölge gezisi kapsamında Bitlis’in Güroymak ilçesine gelen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ahmedi Xani ve Roboski anıtlarının açılışını yaptı.‘AKAN KANDAN ERDOĞAN SORUMLU’Güroymak Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan park, meydan ve anıtlar yüzlerce kişinin katıldığı şölenle açıldı.

Demirtaş, Roboski Anıtı’nı açtı
Paylaş

‘AKAN KANDAN ERDOĞAN SORUMLU’

Güroymak Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan park, meydan ve anıtlar yüzlerce kişinin katıldığı şölenle açıldı. Norşen Kent Meydanı’nda Ahmedi Xani anıtının açılışının ardından aynı meydanda inşa edilen ve Roboski Katliamında yaşamını yitiren 34 kişinin isimlerinin yer aldığı Kürtçe ve Türkçe ‘Roboski’de her can için bir fidan’ yazılı anıtın açılışı yapıldı. Açılış töreninde konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bölgede süren savaşa dikkat çekerek, “Akan kanın sorumlusu AKP’dir” dedi. “Kürt halkı artık eskisi gibi değil. Bu halk artık hiç kimseden korkmuyor” diyen Demirtaş, BDP’li belediyelerin vali ve kaymakamların engellemelerine ve olanaksızlıklara rağmen hizmet sunmaya devam edeceğini de söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Güroyomak Belediyesi bünyesinde bulunan Şerzan Kurt Eğitim Destekevi öğrencilerine gördükleri Kürtçe dili eğitimi sertifikaları verildi. Öğrencilere sertifikalarını Demirtaş verirken, sertifikaların ardından anıtların açılışları yapıldı. Açılışların ardından meydanda Koma Xelikan, Nevzat Tunç, Rojda ve yerel sanatçıların sahne aldığı konserle program devam etti. (BİTLİS)

ÖNCEKİ HABER

Balatacılar Balatacılık’ta TİS imzalandı

SONRAKİ HABER

Evren ve Şahinkaya Meclisin talebini reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...