24 Eylül 2012 06:41

Balatacılar Balatacılık’ta TİS imzalandı

BİRLEŞİK Metal-İş Sendikasının örgütlendiği Balatacılar Balatacılık AŞ’de toplusözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.15 Nisanda örgütlenme çalışmalarına başlayan işçiler, çok kısa bir sürede çoğunluğu sağlayarak yetki başvurusunda bulundu.Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Balatacılar Balatacılık’ta TİS imzalandı
Paylaş

BİRLEŞİK Metal-İş Sendikasının örgütlendiği Balatacılar Balatacılık AŞ’de toplusözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.
15 Nisanda örgütlenme çalışmalarına başlayan işçiler, çok kısa bir sürede çoğunluğu sağlayarak yetki başvurusunda bulundu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Birleşik Metal-İş’e yetki vermemesi üzerine işçiler gerçek yetkiyi kendilerinin vereceğini söyleyerek, toplusözleşmenin imzalanmasını sağladı.
Balatıcılar Balatacılık işçileri, kendi onaylarıyla imzalanan toplu iş sözleşmesi ile sendikalı çalışma düzenine kavuşmanın sevincini, 20 Eylülde düzenlenen imza töreninde yaşadı.
1 Temmuz 2012-30 Haziran 2014 tarihleri arasında geçerli olacak toplusözleşme ile ücret, ikramiye ve 3’lü paketin karşılığı aylık yüzde 24,5 oranında artış sağlandı. Bu artış da ortalama işçi için net 217 lira anlamına geliyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Müge ablalarını yalnız bırakmadılar

SONRAKİ HABER

Demirtaş, Roboski Anıtı’nı açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...