14 Aralık 2018 14:56

9 can, onlarca hayat

Ankara Yüksek Hızlı Tren kazasında hayatını kaybeden 9 kişinin kimlikleri belli oldu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara - Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren aynı hattaki kılavuz treniyle çarpıştı. 9 kişi hayatını kaybetti, 92 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenler toprağa veriliyor.

MAKİNİST ADEM YAŞAR, ÇANKIRI'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Kazada hayatını kaybeden Yüksek Hızlı Trenin makinistlerinden Adem Yaşar, doğum yeri olan Çankırı’nın Şabanözü ilçesinde toprağa verildi.

Adem yaşar makinistti. Evli ve 2 çocuk babasıydı.

Cenaze törenine babası, annesi, kardeşi ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalışan eşi Hacer Yaşar, çocukları 4 yaşındaki Selim ve 9 yaşındaki Timur ile yakınları ve binlerce kişi katıldı. Adem Yaşar'ın cenazesi ailesi ve yakınlarının gözyaşları arasında Şabanözü İlçe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ARİF KAHAN ERTİK, GELİBOLU'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Ankara'da meydana gelen Yüksek Hızlı Tren kazasında yaşamını yitiren 48 yaşındaki Arif, memleketi Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde son yolculuğuna uğurlanacak.

Arif Kahan Ertik'in cenazesi Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde toprağa verilecek. Ertik, evli ve bir çocuk babasıydı. Arif Kahan Ertik'in, Almanya Ticaret Bakanlığı Türkiye temsilciliğinde çalıştığı öğrenildi.

PROF. DR. BERAHİTDİN ALBAYRAK, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Kazada yaşamını yitiren Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi 53 yaşındaki Prof. Dr. Berahitdin Albayrak için üniversitede ve Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Prof. Dr. Berahitdin Albayrak'ın cenazesi, törenin ardından memleketi Kırıkkale'ye uğurlandı.

Prof. Dr. Berahitdin Albayrak için önce Fen Fakültesi'nde tören düzenlendi. TÜBİTAK tarafından Konya Bilim Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Bilim Kafe' paneline katılmak üzere trene bindiği öğrenilen Prof. Dr. Albayrak için düzenlenen törene, kızları 11 yaşındaki Hazal ve 21 yaşındaki İzel Albayrak, diğer yakınları, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrencileri katıldı. Arkadaşları, Türkiye'nin astronomi dalında yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Prof. Dr. Berahitdin Albayrak'ın çalışmalarını anlattı.

Kızlarının, annelerini de geçen yıl kaybettikleri öğrenildi.

EBRU ERDEM ERSAN, ANKARA’DA TOPRAĞA VERİLDİ

Tekstil firması bölge sorumlusu 38 yaşındaki Ebru Erdem Ersan Ankara’da toprağa verildi.

Ebru Erdem Ersan'ın cenazeleri, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda bulunan Ahmet Efendi Camisi'ne getirildi.

Evli ve iki çocuk annesi Ebru Erdem Ersan'ın bir tekstil firmasının bölge sorumlusu olduğu ve toplantıya katılmak için Konya'ya gitmek üzere trene bindiği öğrenildi.

MAKİNİST HULUSİ BÖLER, TOKAT'TA TOPRAĞA VERİLDİ

Kazada yaşamını yitiren 3 makinistten 34 yaşındaki Hulusi Böler, memleketi Tokat'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Makinistlerden Hulusi Böler'in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından memleketi Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Üzümören beldesine getirildi. Evli, 2 çocuk babası olan ve 11 yıldır TCDD'de makinist olarak görev yapan Böler için beldedeki Abdulhandani Mezarlığı'nda tören düzenlendi.

MAKİNİST KADİR ÜNAL TOPRAĞA VERİLDİ

Hayatını kaybeden kılavuz trenin makinisti 49 yaşındaki Kadir Ünal Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Makinist Kadir Ünal için Sincan ilçesindeki Cimşit Mahallesi Mezarlığı'nda öğle namazından sonra cenaze namazı kılındı. Ünal, namazın ardından ailesi ve yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

KÜBRA YILMAZ TOPRAĞA VERİLDİ

Hayatını kaybeden Kübra Yılmaz için ise Karşıyaka Mezarlığı Camii'nde tören düzenlendi. Törene, Yılmaz'ın ailesi, yakınları ve arkadaşları katıldı. Kübra Yılmaz'ın cenazesi, götürüldüğü mezarlıkta gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Biyomedikal Mühendisi Yılmaz, ailesi ile birlikte Ankara’da yaşıyordu.

YAŞAMINI YİTİREN DR. TAHSİN ERTAŞ TOPRAĞA VERİLDİ

48 yaşındaki Dr. Tahsin Ertaş'ın, Ankara'da oturduğu, çocuk hastalıkları uzmanı olduğu ve haftada 2 gün nöbet tutmak için hızlı tren ile görev yaptığı Konya’daki özel hastaneye gittiği öğrenildi.

YUSUF YETİM, URFA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Yaşamını yitiren Urfa’nın Bozova ilçesinde HDP Belediye Başkan aday adayı olan Yusuf Yetim, memleketinde toprağa verildi.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresinde uzman olarak görev yapan ve 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde HDP'den Bozova ilçe belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulunan Yusuf Yetim de vardı. Yetim için memleketi Urfa’da cenaze töreni düzenlendi. Törene; HDP Urfa Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ile Yetim'in yakınları katıldı. Yusuf Yetim'in cenazesi Ayanlar Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Ayanlar Mezarlığı'nda toprağa verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tunus'ta ‘kırmızı yelekliler’den protesto çağrısı

SONRAKİ HABER

Peskov: Putin-Trump görüşmesine hazırız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...