14 Aralık 2018 14:29

Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri başvuruları başladı

Sennur Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri için başvurular başladı. Başvuru süresi 15 Mart 2019’da sona erecek.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gıda-İş Sendikası ve Manos Kitap tarafından düzenlenen ‘Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri’ için başvuru süresi başladı.

2015 yılının Ekim ayında aramızdan ayrılan Sennur Sezer’in anısı ve mücadelesini yaşatmak için düzenlenen ‘Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri’ için “Birlikte yaşadığımız topraklarda ‘Sabah sokakları saran ekmek kokusunun mayalanışındaki uykusuzluk payı’nı yazmak, emeğin tarihine yeni kaynaklar sunmak ve şairin anısını yaşatmak amacıyla düzenlenmektedir” denildi. Yarışmaya katılım için başvuru süresi 15 Mart 2019 tarihinde sona erecek.

Şiir jürisi; Şükrü Erbaş, Orhan Alkaya, Nalan Çelik, Gülce Başer ve C. Hakkı Zariç’ten; öykü jürisi ise Adnan Özyalçıner, Ayşegül Tözeren, Jaklin Çelik, Sibel Öz ve Ahmet Tulgar’dan oluşuyor. Yarışma için ‘sennursezerodulleri@gmail.com’ adresinden detaylı bilgi alınabilecek.

Yarışmanın katılım koşulları ve detayları ise şu şekilde açıklandı:

■ Ödüle daha önce dergilerde yayımlanmış olsa da kitap olarak yayımlanmamış ve daha önce herhangi bir ödül almamış öykü ve şiir dosyaları katılabilir. Her katılımcı ödüllerden sadece birisine ve sadece bir dosyayla katılabilir.

■ Ödüle katılan eser sahipleri dosyanın herhangi bir yerinde açık kimliğini belli edecek isim, rumuz ve işaret kullanmamalıdır. Katılımcılar dosyalarıyla aynı paket içerisinde kapalı bir zarfın içinde kimlik ve iletişim bilgilerini göndermelidir.

■ Ödüle başvuracak şiir ve öykü dosyalarının kitap oylumunda, Times New Roman karakterinde 12 punto ile bilgisayarda yazılmış olmaları gerekmektedir.

■ Dosyalar A-4 formatında 6 nüsha olarak aşağıda verilen adrese kargo ya da postayla ulaştırılmalıdır.

■ Elden ya da e-posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

■ Şiir ve öykü dalında yalnızca birincilik ödülü verilecek, kazanan dosyalar Manos Kitap tarafından yayımlanarak kitaplaştırılacaktır.

■ Jürinin gerek görmesi durumunda “Jüri Özel Ödülü” verilebilir.

■ Ödül alan şair ve yazarın telifi Manos Kitap ile yapılacak bir sözleşmeyle kitap olarak ödenecektir.

■ Seçici kurul üyeleri, Manos Kitap çalışanları, Gıda-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri ve birinci dereceden akrabaları ödüle başvuramazlar.

■ Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri’nde daha önce ödül almış şair ve yazarlar, daha sonraki yıllarda bu ödüle başvuramazlar.

■ Ödüle 14 Aralık 2018-15 Mart 2019 tarihleri arasında başvurulabilir. Ödüle katılmak için başvurmak isteyenler eserlerini Gıda İş Sendikası Genel Merkezi, Merkez Mah. Marmara Cad. Çakıcı Apt. No: 9 D. 59 Avcılar/ İstanbul adresine son başvuru tarihine kadar göndermelidir. Posta ve kargodaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

■ Ödül sonuçları 4 Mayıs 2019 tarihinde açıklanacak ve ödüllerSennur Sezer’in doğum günü olan 12 Haziran 2019 tarihinde yapılacak törenle sahiplerine verilecektir. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kasım ayında 62 ürünü daha zamlı aldık

SONRAKİ HABER

Adı halk pazarı ama halk bir şey alamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...