14 Aralık 2018 11:28

İzmir Barosu: Kazalara sessiz kalmayacağız

İzmir Barosu, Soma'da Işıklar Madeninde yaşanan göçüğe ve Ankara'da yüksek hızlı tren kazasına ilişkin açıklama yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Barosu, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen Işıklar Madeninde yaşanan göçük ve Ankara'da yüksek hızlı tren kazası sonucu 9 kişinin ölmesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Baroda gerçekleşen toplantıda yönetim kurulu üyesi Sinan Balcılar, toplu veya ferdi işçi ve yurttaş ölümlerinin arkasındaki sebeplere bakıldığında kamu hizmetinin doğrudan veya dolaylı devlet idaresi eliyle yerine getirilmesi sırasında meydana yaşandığını belirtti.

Yaşanan kazaların ve toplu ölümlerin bir tesadüf fıtrat ya da kader olmadığını dile getiren Balcılar "Siyasal iktidarın insan yaşamına bakış açısının bir yansımasıdır. Türkiye ‘de her gün ortalama 5 işçinin hayatını kaybettiğine ilişkin istatistikler de bu durumu ortaya koymaktadır. İnsani koşullarda çalışmak ve yaşamak istediğini belirten yurttaşlar ise gözaltı ve tutuklama sopasıyla terbiye edilmeye çalışılmaktadır. Yakın tarihte meydana gelen İstanbul 3. Havalimanı işçilerinin tutuklanması ve ilk duruşmada serbest bırakılması bu durumun en yakıcı örneklerinden biridir" dedi.

Göstermelik yargılamalara karşı, insan yaşamına işçi sağlığı ve güvenliğine karşı gösterilen bu ilkel yaklaşımlara hukukçuların sessiz kalmasının mümkün olmadığını ifade eden Balcılar "Biz bu toplu ölümleri, Soma’yı Ermenek’i Çorlu’yu bu ölümlerin yarattığı çığlığı unutmadık. Her kazada hatırlamaya ve hatırlatmaya devam edeceğiz. İzmir Barosu olarak Soma’da göçük altında kalan işçilerin, Ankara’daki tren kazasında hayatını kaybeden yurttaşlarımızın ve yakınlarının acısını paylaşıyoruz. Soruşturma makamlarını etkin bir soruşturma yapması, sorumluların topluma hesap vermesi için toplum vicdanının sesi ve takipçisi olacağımızı bildiriyoruz." ifadelerinin kullandı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emekçiler deprem riski olan tapu binasının tahliyesini istiyor

SONRAKİ HABER

TTB ve İTO: Barışı savunmak suç değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...