14 Aralık 2018 11:09

Sedanur cinayetinin iddianamesi kabul edildi

9 yaşındaki Sedanur cinayetinde 3 şüpheli 'kasten öldürme' ve 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlarından cezalandırılmaları istendi.

Fotoğraf: Bedir Altunok/DHA

Paylaş

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde kaybolduktan 7 gün sonra cansız bedeni bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in ölümüyle ilgili tutuklanan 3 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianame Kars 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede 3 şüphelinin "kasten öldürme" ve "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından cezalandırılmaları istendi.

Kağızman'a 30 kilometre uzaklıktaki Paslı Köyü'nde yaşayan Handan ve Abdullah Güzel çiftinin çocuğu Sedanur, 16 Eyül Pazar günü öğle saatlerinde kayboldu. En son evlerinin önünde görülen Sedanur'dan haber alamayan aile, köylüler ile birlikte kızlarını aradı ancak sonuç alamadı.  Bunun üzerine aile, jandarmaya haber verdi. Paslı Esin Çağdaş İlkokulu'nun 3'üncü sınıf öğrencisi Sedanur Güzel'in bulunması için güvenlik güçleri çalışma başlattı. Ekipler, 23 Eylül günü köye 1 kilometre uzaklıkta, kayalık ve çalılık alanda minik Sedanur'un cansız bedenini üzeri taşlarla örtülü halde buldu. Öldürüldükten sonra üzeri taşlarla kapatılan Sedanur'un cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aynı köyde yaşayan 3 kişi cinayet şüphelisi olarak tutuklanarak, cezaevine konuldu. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, hazırlanan iddiaanmedenin 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildiği duyuruldu. Başsavcı Fatih Camgöz imzası ile yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Soruşturma sonucunda üç şüpheli şahıs hakkında 'kasten öldürme' ve 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlarından cezalandırılma istemiyle kamu davası açılmış olup Cumhuriyet Başsavcılığımızca düzenlenen iddianame Kars 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmiştir." (Kars/DHA)

ÖNCEKİ HABER

SDG: Fırat'ın doğusuna operasyona karşı diplomatik çabalar sürüyor

SONRAKİ HABER

'Yağma politikalarına karşı mücadele edecek katılımcı yerel yönetim'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...